ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne obavijesti
Župne-obavijesti

Nedjelja ( 23.03.) u Hrvatskoj se obilježava kao nedjelja solidarnosti s Crkvom i narodom u BiH-i. Današnja milostinja koja se prikuplja za vrijeme bogoslužja u našim crkvama namijenjena je kao pomoć Crkvi i narodu u BiH-i. No, oni koji žele dati svoj prilog i na drugi način to mogu učiniti. A svoj prilog mogu dati šaljući ga na Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12 – Zagreb.

Večernju misu u 18 služit će mons. dr. Milan Šimunović. Na tu misu posebno smo pozvani roditelje IV:, V. i VI. razreda osnovne škole. Redovito na ovakve susrete pozivamo roditelje prvopričesnika i krizmanika. No, za danas smo se odlučili za one razrede koji su obavili Prvu pričest a još nisu krizmanici. Dobar dio tih roditelja, pa i djece u to vrijeme kao da onu na neko pauziranje od Crkve i župnih susreta. To u nikom slučaju ne možemo reći da je normalno i da jednostavno kažemo, pa tako se ljudi ponašaju. Znadem da se time ulazi u dublju i opsežniju problematiku, ali ne smijemo od nje bježati. Među inim kršćanskim krepostima svakako je i dosljednost vjerskim vrednotama i vjerničkoj praksi.

U utorak je blagdan Blagovijesti ili navještenja Gospodinova. Sv. Misa u 11 sati bit će u crkvi Majke Božje u Poljicima, a navečer u 18 sati o župnoj crkvi. Sve Mise će služiti mons. dr. Milan Šimunović. Navečer nakon sv. Mise bit će Biblijska večer. Blagovijest je i slavlje zaštitnice naše Gospićke katedrale u Gospiću. Svečana misa u Gospiću tim povodom bit će u 17 sati. Misu će predvoditi zagrebački pomoćni biskup mons. dr. Ivan Šaško u zajedništvu s biskupima Riječke mitropolije i susjednim biskupima iz Zadra i Šibenika.

U srijedu nakon mise je Euharistijsko klanjanje a u petak prije mise je pobožnost Križnog puta.

U subotu, 29. ov. mj. u našoj župi je službeni pohod biskupa – ordinarija. To je tzv vizitacija župe. Tada se biskupu onako detaljnije daje uvidu u stanje i djelovanje župe, pod liturgijskim, katehetskim, ekonomsko-građevinskim i inim vidovima. Tada se službeno sastaje i s članovima Župnog pastoralnog vijeća i koliko je moguće s zajednicom vjernika. Stoga je tada i sv. Misa koji biskup predvodi i gdje vjernicima progovara. A nakon mise se posebno susreće s članovima ŽPV-a.
Brojač posjete:
110657
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016