ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Najave - Župne obavijesti
Župne-obavijesti
Ovaj tjedan su korizmena ispovijedanja u Otočcu, ali i u drugim župama Otočkog dekanata.

Sutra u ponedjeljak je ispovijedanje u Križpolju, Stajnici i Jezeranama u 17 sati; u utorak u Kompolju, Švici i Vratniku u 18 sati; u srijedu u Kuterevu i Krasnu u 17 sati; u četvrtak u Ličkom Lešću i Prozoru u 17 sati, u petak u Otočcu za odrasle od 17 sati pokorničko zatim ispovijedanje i u subotu za vjeroučenike u 8,30 sati. Sv. Mise bit će ovaj tjedan ujutro u 7, samo u petak budući je ispovijedanje kod nas sv. Misa bit će u 18,30 sati.
----------------------------
Iduća nedjelja je nedjelja muke Gospodnje ili Cvjetnica. Prije mise u 9 sati bit će blagoslov grančica i kratka procesija zatim misa pod kojom se čita Muka Gospodina našega Isusa Krista, te u 11 sati također blagoslov grančica i velika procesija. Možda ćemo dobiti maslinove grančice. Nemojte ih kupovati na placi iduće srijede. Za maslinove grančice se daje dobrovoljni prilog za misije.
-------------------------------
Ovaj tjedan važan je na posebni način da se pripremimo i obavimo korizmeno-uskrsnu ispovijed. Važno je to za starije i nemoćne, ali osobito i za one koji su nosioci života, odgoja mladih – a to znači roditelji i supružnici, vrlo je to važno da djecu i mlade. To je tek pravo uvođenje u vjernički – kršćanski život. Znamo da se sve može zanemariti, zaboraviti i odučiti. Ali važne stvari valja obnoviti i započeti iznova.

Cvjetnica je proslavlja i kao Dan mladih. Naši mladi organiziraju pobožnost Križnog puta na Fortici prije večernje mise u 17 sati.
--------------------------------
U subotu, 3. svibnja o. g. na Udbini će se održati Prvi Biskupijski Dan obitelji.

Već sada pozivamo sve naše obitelji, posebno obitelji naših ovogodišnjih prvopričesnika da taj dan rezerviraju za ovaj susret. Molimo se za uspjeh toga Dana. Grupa vjernika – iz Molitvene zajednice pod vodstvom gđe Jelene Jergović organizira za tu prigodu hodočašće (pješice) na Udbinu. Prvi dan ići će se do Čanka, gdje će se noćiti. A zatim drugi dan će se doći na Udbinu gdje će se također noćiti i treći dan je subota kad će biti rečeni program Dana obitelji. Oni koji se žele pridružiti neka se jave gđi Jeleni Jergović.
Brojač posjete:
110684
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016