ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Najave - Obavijesti
župa1
Na Uskrsni ponedjeljak bit će sv. Mise u 9 i 18,30 sati. Na misu u 18,30 posebno pozivamo mlade koji su je prijavili za SHKM u Dubrovnik, koji će biti 26. i 27. ov. mj. Nakon Sv. Misa s njima ćemo imati posebni susret u Pastoralnom centru i dogovoriti sve konkretnosti putovanja na ovaj susret.

_____________________________________

U subotu, 3. svibnja o. g. naša biskupije priređuje Biskupijski dan obitelji u crkvi hrv. mučenika na Udbini. Pozivamo sve naše obitelji koji imaju djecu još u osnovnoj i srednjoj školi, pa i one koje imaju predškolsku djecu da zajedno s njima ili sami pođu ovaj dan na zajednički susret, kojega po prvi put organiziramo. O tome smo izdali posebni letak s programom i obrazloženjem tog programa. Posebno pozivamo obitelji ovogodišnjih prvopričesnika. Što se tiče prijevoza na Udbinu i natrag djeci koja idu s roditeljima nećemo naplaćivati autobusne karte, a roditeljima ćemo uzeti najmanje što čim bi se moglo pokriti bar donekle troškove. A to će biti najviše 30 kn.

Polazit će se ovdje ispred župne crkve u 7,30 a vratili bi se oko 4 – 5 sati poslije podne.

______________________________________

Za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika iduće nedjelje sa sv. misom u 9 sati imat ćemo roditeljski sastanak. Bit će dogovora o samoj svečanosti prve pričesti, ali i o ovom Obiteljskom danu na Udbini, a u 11 sati pozivamo roditelje krizmanika da nakon sv. Mise predaju molbe biskupu koja se upućuje biskupu.

_______________________________________

Iduća nedjelja je nedjelja Božanskog milosrđa, tog dana u Rimu će biti proglašena svetima dvojca pape: papa Ivan XXII. Zvani Dobri i papa Ivan Pavao II. To je veliki Događaj za svu Crkvu, ali i za našu domovinsku Crkvu u Hrvatskoj, koju je tri puta posjetio papa Ivan Pavao II., a on je i osnovao našu biskupiju Gospićko-senjsku.

U našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, na pročelju do glavne ulice kanimo izraditi vitraj prozor s likom blaženog, a već od iduće nedjelje svetog pape Ivana Pavla II. Tražimo donatora – darovatelja koji bi htio u cijelosti ili bar djelomično sudjelovati svojim darom u izradi ovog prozora.
Brojač posjete:
2626217
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016