ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Počinje Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku
m7
Tisuće hodočasnika koji od ranih jutarnjih sati pristižu u Dubrovnik na Susret hrvatske katoličke mladeži na različitim punktovima u gradu dočekuju brojni volonteri koji im pomažu u praćenju bogatoga programa Susreta. Mnogi od njih jučer su sudjelovali na misnom slavlju, klanjanju i molitvi u dubrovačkoj katedrali.

Glavni press centar SHKM-a otvoren je u zgradi Lučke uprave Dubrovnik, Obala pape Ivana Pavla II. bb, neposredno iza oltara središnjega euharistijskog slavlja, danas od 8 do 22 sata i sutra od 8 do 14 sati.
Pomoćni press centar s pristupom internetu organiziran je u nekadašnjem samostanu sv. Klare, Poljana Paska Miličevića 4, od 7 do 15.30 sati. Taj je INFO punkt namijenjen za slučaj hitne akreditacije, pojedinosti o programu i informacije za medije. Otvoren je danas od 8 do 14 sati.

Izravni prijenos događaja sa Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku putem internetskih stanica www. mladi-dbk.com i nekih drugih katoličkih stranica koje će preuzimati prijenos, počinje prijenosom otvorenja SHKM-a u ispred crkve Sv. Vlaha u 11.50 sati. "Live streaming" omogućen je i za središnje euharistijsko slavlje u 17 sati, večernji glazbeno-scenski program "Na slobodu pozvani" od 21.30 sati te sutrašnju nedjeljnu misu koju ispred dubrovačke katedrale u 10 sati predvodi biskup Mate Uzinić. Streaming će pokrivati četiri kamere te će, ukoliko vrijeme dopusti, uključivati i zračne kadrove, objavljeno je na službenim stranicama susreta.

Hodočasnicima će biti korisne i službene mobilne aplikacije za Susret, koje svojim modernim minimalističkim dizajnom korisniku pružaju brz i jednostavan pristup svim važnim informacijama vezanim za SHKM. Na izradi aplikacija sudjelovali sami mladi, tako je za iOS, odnosno iPhone uređaje aplikaciju izradio Josip Ćavar iz Dubrovnika, a za Google Android uređaje Matko Klaić iz Zagreba. Aplikacije se mogu preuzeti u Apple App Storeu i Google play storeu.
m8
IKA
Brojač posjete:
159702
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016