Župni oglasi
Župne-obavijesti
Danas, 27.04. će papa Franjo u Rimu proglasiti svetima dvojcu svojih prethodnika: bl. Ivana XXIII. i bl. Ivana-Pavla II. Jedan i drugi, dali su svojim djelovanjem, vođeni Duhom Božjim, neizbrisivi pečat i usmjerenje Crkvi u njihovom vremenu,kojih plodove i danas možemo osjetiti. Danas je nedjelja Božanskog milosrđa koju je ustanovio papa Ivana Pavao II. Ivana Pavao II. tri put je posjetio našu Crkvu i domovinu. U njegovo vrijeme je Crkva ostvarila i svoju slobodu i samostalnost. Vatikan je među priznao državnost Hrvatske.
---------------------------
Jučer i danas ( subota i nedjelja )se u Dubrovniku se održava SHKM. Iz Otočca i okolnih župa na ovaj susret pošlo je oko 150 mladih s tri autobusa. Molimo se Bogu za njih i za sve naše mlade da rastu u zrelosti vjere te ustraju na putu dobra.
---------------------------
Danas, 27.04.u 9 sati na sv. Misu pozvali smo posebno roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Nakon sv. Mise bit će dogovor o samoj svečanosti Prve pričesti koju kanimo imati na svetkovinu Duhova, 8. lipnja o. g. , a na misu u 11 sati trebaju doći roditelji ovogodišnjih krizmanika. Oni će u tijeku mise predati molbe biskupu za svoga krizmanika. Molimo da dođu, ako je to moguće oba roditelja.

----------------------------

U četvrtak, 1. svibnja je sv. Josip Radnik. To je i početak svibanjskih pobožnosti. Sv. Misa bit će prije podne u 10 i poslije podne u 18,30 sati. Taj dan redovito se slavi sv. Josip Radnik u kapelici Sv. Josipa sestara Srca Isusova u Otočcu. No, ovaj put će se to proslaviti uoči blagdana tj. u srijedu, 30. Ov. mj. s misom u 18 sati. Zato u srijedu neće biti misa u župnoj crkvi nego u samostanskoj kapelici.

----------------------------

U subotu, 3. svibnja o. g. , kako smo to već više puta najavili na Udbini se proslavlja Biskupijski Dan obitelji. Pozivamo sve naše obitelji, posebno one koji djecu imaju za školu ili još idu na školovanje da se zajedno s njima, ili sami upute na Udbinu gdje će u crkvi Hrvatskih mučenika u 9,30 biti predavanje i svjedočenje o vrijednosti kršćanskog braka i obitelji, te nakon toga u 12 sati početi sv. Misa. Na ovaj Dan posebno su pak pozvani roditelji ovogodišnjih prvopričesnika. Da bi mogli sve što bolje organizirati molimo sve one koji će ići da nam se što prije, a najkasnije do srijede prijave u Župnom uredu ili u sakristiji poslije sv. Misa. Djeci za putovanje nećemo ništa uzimati, a odrasli neka daju, ako im to nije previše 30 kn. Za ovaj Dan obitelji kao žrtvu za naše obitelji grupa vjernika iz našeg Dekanata pješice hodočasti na Udbinu. Oni će poći na put u četvrtak nakon sv. Mise koja će biti u 10 sati u našoj župnoj crkvi.

----------------------------

T i s a k
Novi broj „Glasa Koncila“ donosi: Papa Franjo proglašava svetima Ivana XXIII. I Ivana Pavla II.; U Komentaru: Ne ćemo umrijeti nego živjeti! Ima dovoljno onih koji vole ovu zemlju; Iz Vatikana: Dosta gladi. Sukrivci smo!; Mladi mladima: Milosrđe kao božansko rasipanje ljubavi.
Brojač posjete:
213288
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016