ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi - najave
župa1
Dana, 03.svibnja naša je biskupija na Udbini održala program Biskupijskog Dana obitelji.

Takav dan održale ili će još u tijeku godine održati i druge biskupije u Hrvatskoj. Ovaj Dan organiziralo je Povjerenstvo za obitelj Gospićko-senjske biskupije na pod vodstvom mons. Tomislava Šporčića, generalnog vikara i župnika otočkog zajedno s Upravom Svetišta CHM na Udbini pod vodstvom mons. mr. Tomislava Rogića, udbinskog župnika i dekana. Središnja točka programa bila je svečana sv. Misa koju je predvodio mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski u suslavlju prisutnih svećenika. Glavna tema ovog Dana bila je. Izazov vremena – Napast popustljivog odgoja. A u okviru te teme govorili su: dr. Petar – Krešimir Hodžić, predstojnik Ureda HBK za obitelj i gđa mr. Zrinka Gregov, tajnica Ureda za obitelj HBK. Jedno i drugo su roditelji i supružnici. Aktivno se bave obiteljskom problematikom. Pred kraj susreta mladi iz Ogulina izveli su kratko skazanje, a čitav program je završio kratkim Euharistijskim klanjanjem.

Na susretu su bili roditelji i njihova djeca – najveći broj ovogodišnjih prvopričesnika. Pjevanje su predvodili Mali zborovi župe Otočke, gospićke, ogulinske i drugi. Najveći broj sudionika sudjelovao je iz Otočca. Jedan veći dio putovao je zajedničkim autobusima, a manji dio njih 30 – tak s privatnim autima. Naš biskup zajedno s organizatorima i svih svećenika zahvaljuje se svim roditeljima i sudionicima na dolasku i sudjelovanju u ovom programu. Ovo je daljnja priprava za Nacionalni Dan obitelji koji će biti na Trsatu, 19. Travnja 2015. Godine.
-------------------------
Počeo je mjesec svibanj – nastojimo dolaziti svakodnevno na svibanjske pobožnosti u župnu crkvu u 18 sati, ali ako to ne možemo molimo krunicu BDM u svojim kućama.
-------------------------
U srijedu u 18,30 sati je misa zadušnica za pokojnog otočkog župnika mons.Vladu Pezelja, to je ujedno i 10.godišnjica smrti.( 6.listopad 1929. – 7.svibanj 2004. )
-------------------------
U subotu, 10. ov. mj. zaključujemo ovogodišnji program Tečaja vjere. Molimo polaznike ovog Tečaja da dođu na program u 9 sati.
------------------------
Druge nedjelja je IV. vazmena ili nedjelja Dobrog Pastira. Te nedjelje se redovito proslavlja Svjetski molitveni dan za svećenička i redovnička zvanja. U našoj župi ćemo čitavi ovaj tjedan vezano za večernju pobožnost krunice i sv. Mise moliti se za svećenička i redovnička zvanja.
------------------------
Brojač posjete:
2570510
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016