ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne obavijesti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ponedjeljak je Sv. Filip Neri, u četvrtak je blagdan Uzašašća Gospodinova ili Spasovo. Sv. Misa bit će u 18,30 sati.
---------------------------
U subotu je blagdan pohođenja Bl. Dj.Marije sv. Elizabeti. Taj blagdan posebno se slavi u župnoj crkvi Sv. Elizabete u Brlogu.

Tamo je sv. Misa u 11 sati. Na toj misi bit će i svečanost podjeljivanja sv. Potvrde te će svečanost predvoditi biskup mons. dr. Mile Bogović.

-----------------------------

Od blagdana Uzašašća do svetkovine Duhova u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu imat ćemo devetnicu. Prije večernjih sv. misa imat ćemo molitvu krunice i molitvu Duhu Svetom. Pozivamo sve da se prema svojim mogućnostima uključite u ovu pobožnost. U tom vremenu posebno ćemo moliti za naše ovogodišnje prvopričesnike koji će imati svečanost Prve pričesti na Duhove, te za naše krizmanike koji će svečanost podjeljivanja krizme imati na svetkovinu Presvetoga Trojstva.

Sudjelovanje na ovim pobožnostima bit će dobar primjer našim mladima. To će dati posebno svečano i duhovno ozračje za sve koji će sudjelovati ali i za one koji će čuti da se to događa. Posebno molimo roditelje i ukućane naših prvopričesničkih i krizmaničkih kandidata da dođu ovih večeri. Vjerujemo da se ima raznih drugih obaveza, i da se ne može svaku večer, ali s druge strane ipak većina bi sigurno mogla doći bar nekih večeri.
-----------------------------

Na svetkovinu Tijelova, 19. lipnja o. g. u 19 sati počet ćemo s drugim ovogodišnjim Tečajem o braku za zaručnike koji se kane vjenčati u ovoj godini, a da Tečaju nisu obavili. Molimo sve takve u župama Otočkog dekanata da se jave svojim župnicima, a potom i voditelju Tečaja u Otočcu mons. Tomislavu Šporčiću.

------------------------------

Pomoć za poplavljene preko Caritasa Gospićko-senjske biskupije i Hrvatskog Caritasa. Jedno i drugo možete ostvariti preko Župnog Ureda.
Brojač posjete:
30298
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016