ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne obavijesti i najave
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Današnja nedjelja je ujedno i svetkovina Presvetog Trojstva, a to je i zaštitnik nače župe u Otočcu. Najbolje proslavljamo našeg zaštitnika i s drugim svečanim događajem, a to je podjeljivanje sakramenta sv. Potvrde našim vjeroučenicima Osmog razreda. Sv. Potvrdi pristupit će 64 naših vjeroučenika koji završavaju osnovno školovanje /osmi razred/. Tim dijelom školovanja i s 14. Godinom života zaokružuje se jedno veliko i važno razdoblje života, te se upućuje u novo vrijeme koje je za njih s jedne strane nesigurno i s druge s puno nade i očekivanja budućnosti. Molimo se za njih da i ovaj događaj primanja sakramenta Potvrde kad učvrstiti svoju vjeru i postati zreliji na tom putu.

Molimo i za njihove roditelje i kumove.

----------------------------------

U utorak, 17. ov. u našoj župi priređujemo Biskupijski ministrantski susret Program će trajati od 10 – 17 sati. A središnja točka je Sv. Misa u 11 sati, koju će predvoditi sam Biskup mons. Mile Bogović, u suslavlju većeg broja svećenika – župnika naše biskupije. U vezi s time molimo dječake koji su nam izrazili želju da će biti ministranti sutra u 10 sati dođu s drugim ministrantima na pripremu za ovaj ministrantski susret.

-----------------------------------

U četvrtak je svetkovina Tijelova. Sv. Mise bit će u 9 i 18,30 sati. Poslije mise u 9 sati imat ćemo tijelovsku procesiju kako je to uobičajeno. Pozivamo i molimo sve naše prvopričesnike da dođu obučeni u prvopričesničke haljine i sve krizmanike da prisustvuju misi i procesiji.

-----------------------------------

Na Tijelovo u 18,30 započinjemo i s Tečajem o braku za zaručnike koji to nisu obavili a kane se vjenčati u ovoj godini. Molimo zaručnike da dođu na misu, nakon mise nastavljamo s predavanjem. Nakon procesije prvopričesnici neka predaju haljinice.

Zahvaljujemo svim na ovoj svečanosti počevši od našeg biskupa koji ove godine proslavlja 50 – godišnjicu svećeništva i 15 godišnjicu biskupstva. Uz naše čestitke i zahvale želimo mu dobro zdravlje i još blagoslovljenih ostvarenja u Crkvi i našem narodu.
Brojač posjete:
31383
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016