ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sjednica Odbora za proslavu Velike Gospe na Krasnu i Odbora za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 2. srpnja o.g. na Krasnu zasjedala su dva Odbora Gospićko-senjske biskupije, i to Odbor za Udbinu i Odbor za Svetište Majke Božje na Krasnu.

Na prvom je dogovoren program za proslavu Dana mučenika na Udbini, u subotu, 30. kolovoza o.g. i program za proslavu Velike Gospe na Krasnu, 15. kolovoza o.g. Odboru za Krasno predsjedao je predsjednik Odbora mons. Tomislav Šporčić-generalni vikar, a Odboru za Udbinu biskup mons. Mile Bogović.

Za proslavu Velike Gospe pripremit će se posebni Bilten koji će ovaj put izići deseti put. Sadržaj Biltena imat će osim samog programa tri naglaska. Povijesno sjećanje na slavlja Velike Gospe na Krasnu, radost slavlja u zajedništvu te obnova koja pretpostavlja spremnost na promjenu. Priprema na slavlje trajat na će Krasnu od 10 - 13. kolovoza. Sv. Mise bit će svakodnovno u 18 sati, a sama proslava Velike Gospe počet će u predvečerje Velike Gospe koje će imati Pokorničko bogoslužje, pobožnost Križnog puta, Sv. Misu i Euharistijsko klanjanje. Nastojat će se već uvečer ali i drugi dan osigurati dovoljan broj ispovijednika. Svečanu Misu na samu svetkovinu Velike Gospe predvodit će mons. dr. Mile Bogović.
Udbinsko slavlje ove godine predvodit će biskup sisački mons. dr.Vlado Košić.

Po završetku zasjedanja jednog i drugog Odbora priređen je zajednički ručak na kojem je biskup u ime prisutnih mons.Tomislavu Šporčiću čestitao imendan koji će se proslavljati sljedeći dan u četvrtak, 3. srpnja kad se slavi sv. Toma apostol.
Brojač posjete:
104710
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016