ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Godišnje proštenje u Trošmariji
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U nedjelju, 6. srpnja o. g. u u svetištu Majke Božje od utjehe u Trošmariji kod Ogulina bilo je redovito godišnje proštenje. Uoči nedjelje (u subotu večer ) Misu bdijenja predvodio je biskup mons. dr. Mile Bogović, a u nedjelju je zajedno sa župnikom vlč. Željkom Kutenom misu predvodio i propovijedao mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar.

Na ovoj Misi župnik Željko proslavio je i svoju 25.godišnjicu misništva. Propovijednik mons. Šporčić čestitao je kolegi Željku ističući njegovo veliko zalaganje na župama Lešće na Dobri i Trošmariji. Njegovo pastoralno djelovanje obuhaća vrlo široko područje rada. On posebno brine za stare i nemoće čitavog kraja,te nastoji njima priskrbiti i materijalnu pomoć. Poduzima različite načine pomaganja majkama s brojnijom djecom ili samohranim majkama. Brine se za lijepi i organizirani liturgijski život okupljajući veći broj ministranata. Okuplja mlade u pjevački zbor kojeg vodi mladi orguljaš i dirigent vrlo kvalitentno, a što se pokazalo i u ovom slavlju.

Svećenici su veliki božji dar narodu i Crkvi. Molimo za postojeće ali i za one koji bi ih trebali naslijediti.
Unatoč sparnom i vrućem vremenu misi je prisustvovao veliki broj hodočasnika od kojih je veliki broj pristupio i sv. Pričesti.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mons. Tomislav Šporčić predvodi misu kod svetišta Majke Božje od utjehe u župi Trošmarija (kod Ogulina). Na misi je i župnik vlč. Željko Kuten koji je proslavljao i svoju 25. godišnjicu svećeničkog ređenja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Narod se pred jakim podnevnim suncem sklonio u hladovinu. No, nje je bilo za sve pa su neki ipak morali biti na suncu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Muškarci - ozbiljni ljudi od kojih su neki došli iz daleke Kanade pobožno slušaju sv. Misu.
Brojač posjete:
104622
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016