ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne najave
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ponedjeljak je Sv. Danijel.

-----------------------------
U utorak je Sv. Marija Magdalena. U utorak na blagdan ove svetice u Gospićkoj katedrali posvećuje se novi oltar i blagoslivlja katedrala nakon opsežne obnove. Svečanost će početi poslije 10 sati procesijom od gradskog groblja do katedrale koju predvodi generalni vikar mons.mr. Tomislav Šporčić, zatim je svečana misa u katedrali s posvetom oltara i blagoslovom crkve što predvodi biskup mons. dr. Mile Bogović.
-----------------------------

U srijedu je sv. Brigita, redovnice - suzaštitnice Europe.
-----------------------------

U petak je sv. Jakov apostol
-----------------------------

u subotu Sv. Joakim i sv. Ana, roditelji Bl. Dj. Marije. Sv. Jakov je zaštitnik krbavske biskupije. I na njegov blagdan, 25. srpnja 2000. Godine u Gospiću je proslavljena je uspostava Gospićko-senjske biskupije.

-----------------------------

Ovaj tjedan od utorka do petka u našoj župi i u župama Otočkog dekanata boravit će svećenički kandidati Gospićko-senjske biskupije. Smještaj će imati u župnom stanu u Otočcu, a u tijeku tjedna određene dane pohodit će pojedine župe u Dekanata. Tako će u srijedu prije podne posjediti župu Krasno i svetište Majke Božje na Krasnu, a poslije podne će posjetiti župu Švica i Kompolje. A sv. Misu i Euharistijsko klanjanje bit će u župnoj crkvi u Otočcu. U četvrtak prije podne posjetit će župu Križpolje i Brinje, a poslije podne župu Sinac i Ličko Lešće. Tamo će imati i sudjelovati i na večernjoj misi. Dođimo i zajedno slavimo ovu sv. Misu i predviđene pobožnosti.

Naime, svakog ljeta krajem srpnja naše sjemeništarci i bogoslovi imaju zajednički boravak u pojedinim dijelovima (dekanatima) biskupije. Ove godine red je na Otočkom dekanatu da bude domaćin tog boravka. Za organizaciju ovog susreta osim domaćina, mons.mr. Tomislava Šporčića, župnika i dekana zadužen je kancelar biskupije vlč.mr. Marinko MiličevićBrojač posjete:
31455
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016