ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Osamnaesta nedjelja kroz godinu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas na 18.nedjelju kroz godinu Sv. Mise su u župnoj crkvi su predvodili: u 9 i 18,30 mons. dr. Milan Šimunović, a u 11 sati mons. Tomislav Šporčić. Obojica su u propovijedima isticali poruke nedjeljih čitanja, posebno poruke evanđelja. Evanđelje je bilo o Isusovom čudu umnažanja kruha u pustinji. Nakon nedjelja u kojima je bilo govora o sijanju sjemenena Riječi Božje, o rastu kukolja zajedno s pšenicom i o zrnu gorušice i pronalaženju dragocjenog bisera ove nedjelje se počinje s perikopom o Isusovim čudesima. I to o umnažanje kruha, smirivanje oluje na moru, te ozdravljenje kćeri od žene koja uporno moli.
Isus čini čudesa s vešestrukom porukom. Činio je čudesa nakon teških događaja kad se dogodila mučenička smrt Isusovog preteče Ivana Krstitelja. U današnjem evanđelju se izričito to i navodi "Nakon što je čuo za smrt Ivanovu Isus se povlači u osamu. Da mi u samoći ostao sam u zajedništvu nebeskog Oca te, kao čovjek dobije rasvjetljenje štočiniti dalje? Kako se ponašati, što je najvažnije činiti? No, narod ga ne pušta slobodnog - samog. Hrli k njemu i sluša ga čitvi dan. APostoli reagiraju i mole ga da otpusti narod jer je gladan. A oni su u pustom kraju nemaju što jesti. Isus im govori dajte im Vi jesti, a što? Pa ovdje nemaništa osim pet hljebova i dvije ribice. Isus inzistira donesite i to ovdje. Učinte sve što možete i sve ćete učiniti. I mi smo pozvani činiti što možemo, davati ono što imamo. I to je puno. Ta otvorenost i ljubav koja se očituje u dijeljenju je neizmjerno puno. To Isus traži i od svojih učenika u samim počecima ali i kroz povijest Crkve. Ovo umnažanje kruha je navještaj kruha kojeg Isus daje u obilju, od kojeg se ne ogladni. To je navjštaj euharistije. Mi dobivamo snagu za kršćanski život ako blagujemo od toga kruha. Na to je Isus pozvao, ali na to poziva Crkva kroz svu povijest . Nije lako živjeti kršćanski. Moramo dobiti snagu da bi to mogli, a ta snaga dobiva se od samo od Boga.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na sv. Misi u 11 sati bilo je i krštenje kćerke Antonija i Ivone r. Eror - Lare Dasović. Kumovi su im bili bračni par Trišić iz Bribira.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na misi je pjevao župni zbor pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić, a na misi u 9 sati pjevao je Mali zbor pod vodstvom Kristijana Pajdakovića i s. Ljubomire, te navečer kao i inače redovito to čini zbor mladih Trinitas.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Župni pjevački zbor na misi u 11 sati

Brojač posjete:
223517
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016