ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne najave i obavijesti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sutra 04.08. je Sv. Ivan Marija Vianney poznat kao Arški župnik. Rodio se u seljačkoj obitelji. Postao je svećenik , ali s teškom mukom jer mu je škola nije išla i teško je polagao ispite. Nakon kapelanske službe postaje župnik u jednom malom i duhovnom zapuštenom selu – Ars. Uz pobožni molitveni i asketski život te uporan rad obratio je župljane te okupio ne samo njih nego i župljane okolnih mjesta. Iscrpljen od rada u istoj župi Arsu koji postaje veliko hodočasničko mjesto.
------------------------------

U utorak je Gospa Snježna – to je zapravo posveta bazilike sv. Marije Velike u Rimu. U ovoj bazilici se časte i prve jaslice nastale u IV. stoljeću nalik na one u Betlehemu: U našem narodu i Crkvi u Hrvata ovo je Dan domovinske zahvalnosti: Sv. misu u našoj župnoj crkvi imat ćemo u 10 sati. Na ovoj misi trebali bi sudjelovati predstavnici Grda Otočca, Udruge branitelja Domovinskog rata i drugi. Svaki vjernik i pripadnik Hrvatske države jer ona je plod pobjede koju je izvojevao narod. Zahvalimo Gospodinu za dar slobode.
--------------------------------

U srijedu je blagdan Preobraženja Gospodinova. Spominjemo se događaja kad je Isus preobrazio pred svojim učenicima na gori preobraženja neposredno pred svoju muku. Sv. Misu imat ćemo u 18,30 sati
--------------------------------

U četvrtak je Sv. Kajetan, u četvrtak je sv. Dominik – U njegovo vrijeme u Crkvi i tadašnjem svijetu pojavljuju se mnoga krivovjerna učenja. On je shvatio da im se može suprotstaviti samo dobrim propovijedanje. Okupio je zajednicu istomišljenika i pošao u Rim da mu papa odobri „Red propovjednika – dominikanaca.
---------------------------------

U subotu je sv. Terezija Benedikta od Križa. Rođena je u židovskoj obitelji u Poljskoj kao Edith Stein. Završila je studij filologije i filozofije, Krstila se u tridesetoj godini života. Bavi se kršćanskim filozofima i teolozima., piše vrijedna djela. Zbog svog židovskog podrijetla iz Kolna odlazi u Nizozemsku, ali su je nacisti i tamo otkrili, uhitili i internirali u zloglasni Auschwitz. Papa Ivan Pavao II. ju je proglasio blaženom i svetom, te zaštitnicom Europe.

U subotu će svoj program u otočkoj župi imati i molitvene zajednice župa Otočkog dekanata. U 17 sati imat će pobožnost Križnog puta na Fortici, s u 18,30 bit će sv. Misa u župnoj crkvi koju će predvoditi mons. dr. Milan Šimunović, a nakon sv. Mise bit će Euharistijsko klanjanje koje će voditi mons. Tomislav Šporčić.

Program će završiti s kraćim koncertom zbora „Trinitas
Brojač posjete:
31573
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016