ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Predstavnici vojske i policije na misi domovinske zahvalnosti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na blagdan Gospe Snježne i Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvalnosti svetu misu u 10 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik uz asistenciju don Jure Ladišića.

Na msi su bili predstavnici Grada Otočca, Grada Crikvenice, Senja, Novog Vinodolskog, Općine Vinodolske, Općine Brinje, predstavnici HV-a, policije, članovi obitelji poginulih i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

U homiliiji se najprije župnik osvrnuo na današnji blagdaan Gospe Snježne ističući da je to prvenstveno spomene na posvećenje rimske bazilike Svete Marije Velike, koja je izgrađena na spomen Efeškog Sabora koji je Bl. Dj. Mariju proglasio Bogorodicom - Majkom Božjom. To je prva i najveća bazlika u čast BDM na zapadu. Pravoslavni vjernici na osobiti način štuju Mariju kao Bogorodicu.

U drugom dijelu homilije istaknut je današnji blagdan kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Imamo razloga slaviti i zavhvaljivati Gospodinu za veliki dan slobode i samostalnosti. Olako zaboravljamo što to znači živjeti u slobodi. Pritisnuti mnogim današnjom nevoljama mnogi su skloni hvaliti prošla vremena povezujući današnje teškoće s demokratskom državom.
Razni negativni "vjetrovi i oluje" koji zapuhuju kao što je usvajanje zakona o partnerstvu istospolnih zajednica (baš na današnji dan) nama kršćanima uvijek će ostati nepoćudno i nešto što ne može poistovjećivati, pa niti uspoređivati s brakom o obitelji. Boriti se za dobro i budućnost domovine znači zalagati se za život u duhovnom i tjelesnom vidu. Brinuti se za obitelj ujedno znači briniti se za normalan i zdrav pojedinačan ljudski život.
Štovati lik i osobu Bl. Dj. Marije - Bogorodice: Zahvaljivati Bogu za dar domovine je veliki i jasni poziv svakome u ovom vrmenu da se zalaže za boljitak obitelji, djece i mladih. Utječimo se Majci Mariji za njezin moćni zagovor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Gradonačelnik Otočca dr.Stjepan Kostelac, pukovnik Davor Peitl,zamjenik gradonačelnika Nenad Janković)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
( Okupljeni puk u Crkvi )
Brojač posjete:
104631
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016