ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Pohod Domu za starije i nemoćne u Otočcu
Dana, 11. ov. mj. u Domu za starije i nemoćne u Otočcu služena je sv. Misa, a prije sv. Mise bilo je ispovijedanje štićenika Doma. Ispovijedali su: vlč. Jure Ladišić, dušobrižnik slabovidnih i mons. Tomislav Šporčić, župnik otočki, a isti je predvodio i sv. Misu.

U ovom Domu redovito se pred svetkovinu Velike Gospe to učini. U homiliji je mons. Šporčić istaknuo kako je Blažena Djevica Marija, Majka i slika Crkve. Ona je prisutna svojim majčinskim zagovorom u životu Crkve. Bolesni i nemoćni su osobito živi i moliteljski dio Crkve. Blažena Djevica Marija je uzor prave molitve. Ona u svojoj molitvi prvenstveno sluša. Crkva dok moli također prije svega sluša Gospodina. Nakaon slušanja slijedi odlučivanje da se prihvati ono što Gospodin govori svojoj Crkvi, a kad odluči i prihvati Crkva i kršćanin djeluje. On to čini odlučno i neopozivo. Kao što je Marija pohitila žurno svojoj rođakinji Elizabeti nakon prihvaćanja Božje ponude da bude Majkom Spasitelja. To je suradnja s Gospodinom. To čini vjernika sigurnim i raspoloživim za svako dobro. To omogućuje vjerniku da lakše prihvaća i svoju starost i nemoć.

Svećenici su obišli i sve štićenike Doma koji su ne mogu doći do zajedničke dvorane te su ih ispovijedali po njihovim sobama i za vrijeme mise im odnijeli sv. Pričest. Iz Uprave Doma na misi su sudjelovale Ivana Krpan, ravnateljica, Mira Uzelac i Marijana Rubčić. Ministrirao je i prije mise predmolio krunicu sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
30738
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016