ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Velika Gospa na Poljicima
p1
Blagdan Uznesenja blažene Djevice Marije - Velika Gospa svečano je proslavljena u crkvi Blažene Djevice Marije na Poljicima u Otočcu. Svečanu svetu misu u 18 sati predvodio je i propovijedao mons.dr. Milan Šimunović umirovljeni profesor pastoralne teologije, religiozne pedagogije i katehetike na Teologiji u Rijeci, u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom župnikom u Kompolju, Brlogu i Vratniku, te don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne. Poslužitelj oltara bio je Kristijan Pajdaković budući sjemeništarac.
p2
Danas Marijanska crkva Bezgriješnog začeća BDM u kojoj je oltarski kip Gospe Lurdske bila je dupkom ispunjena kao rijetko kada. U svojoj homiliji mons.Šimunović posebno se zahvalio svima koji su došli u velikom broju u ovu Crkvu., kazavši: Pogledajte ovdje kip Gospe Lurdske, ona je uzvišena na posebnom mjestu. Jutros na misi u župnoj crkvi u Otočcu bilo je preko sto vjernika što me je iznenadilo i obradovalo. Zato dragi vjernici i štovatelji Marije, što vrijedi ovaj život ? Danas slavimo dan života, Marija je bila uzvišena dušom i tijelom na nebo. Danas je papa Franjo rekao u Seulu, u Južnoj Koreji da je zavladao očaj. Što bi mi onda trebali reći?! To je fenomen koji ne možemo razumjeti. Nešto je u zraku što mi ne možemo razumjeti. U zraku je neki zmaj koji klati i mlati svojim repom. Danas se ništa ne isplati pa na kraju i ni živjeti. Taj zmaj, odnosno više sile nedaju nam mira i zavladala je praznina. Igramo se životom, jurimo bijesnim motorima i automobilima, mladi stradavaju, sve više je samoubojstava, dake, netko želi da se život ugasi, to je nečij plan. Vi mladi zašto se predajete tim silama, očito nema nam nikakvog orijentira, gubimo okosnicu života, nemamo vjere. Čovijek do jučer lijepo radi najedamput ode i nema ga više. Jeli to GMO, jesu li to neki drugi utjecaji ?! Naša mladost ode u svijet, mi nestajemo, sela su nam prazna. To je naš problem danas. Majko Božja daj nam snage da poslušamo glas Tvoga sina. Sve je manje za prihvaćanje žrtve kao da nas toliko obuzelo da neznamo sebi dati granice. Danas nam Marija kaže, onaj koji je ponižen kod Boga će biti uzvišen. Iz poniznosti u slavu možemo reći za Mariju koja je sada kraljica a umirala je pod križem kada su joj sina razapinjali. Nemojmo napustiti svoju Crkvu, molimo se za svoju djecu i unučad. Sklapajmo ruke u našim familijama, vjerujmo da nas Bog nije napustio. Danas mi vjerni ljudi imamo neku čežnju i želju, moramo izdržati u toj vjeri. Mi ne idemo u trulež, mi idemo u vječnost. Mi kao ime i prezime smo zapisani u knjizi života, a kako ćemo uskrsnuti to nadmašuje naše shvaćanje. Molimo se jedni za druge pogotovo kada je netko u krizi i kada je klonuo, budimo blizu jedni drugima. Ispovjedimo se i kažimo Bogu što smo to napravili. Blago vama što vjerujete, molimo za one koji su klonuli. Nasmješite se da ste radosni da se isplati živjeti i biti vjernik - kazao je dr.Šimunović.
p3
Euharistijsko slavlje animirao je župni crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić za orguljama.
p4
Poslije sv.Mise svi vjernici okupljeni u Crkvi prošli su ophod-zavjet oko oltara BDM i tako istoj zahvalili za današnji dan i iznijeli svoje molitve i prošnje.
p5
/ Crkva BDM na Poljicima /
p6
Brojač posjete:
104635
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016