ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Obavijesti i najave
najave
Otočac, 24. kolovoza 2014. – XXI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i blagdan sv. Bartola, apostola – jedan od Isusovih apostola. Predaja ga poistovjećuje s Natanaelom iz Ivanova evanđelja, te kaže da je nakon Isusova uzašašća propovijedao na području Male Azije do Indije. Na povratku se zadržao u Armeniji gdje je propovijedao. Neki protivnici kršćanstva ga uhvate te su ga mučili „na perzijski način“ , tako da su mu živome kožu oderali te ubili. Relikvije sv. Bartola se nalaze u Rimu kraj Tibera, gdje mu je posvećena crkva, te u Frankfurtu na Majni u Njemačkoj.

U ponedjeljak je Sv. Ljudevit Kralj u utorak je Sv. Atanazije Solinski, u srijedu je Sv. Monika – majka Sv. Augustina. Njezin život je prikazao Sv. Augustin u svojim „Ispovijestima“ , a u četvrtak je sv. Augustin, u petak je Glavosjek (mučeništvo) Sv. Ivana Krstitelja te u subotu je proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini.

Na proslavu ovog dana pozvani su vjernici i iz drugih krajeva Hrvatske. No, sigurno da se to prvenstveno očekuje od nas koji smo domaćini tj. Crkva hrvatskih mučenika na Udbini je u našoj biskupiji i domaćin je naš biskup mons. Mile Bogović. Mi smo naručili posebni autobus kojim će putovati naši pjevači,a pozivamo sve druge da se pridruže. Iz Otočca ispred župne crkve autobus će polaziti u 7,30. Na Udbini je sv. Misa u 11 sati. Prije mise – u 9 sati počinje u Podudbini križni put. Cijena puta bit će 50kn.

U nedjelju je već zadnji dan kolovoza – Uskoro će početi i nova školska godina. /8. rujna/Nastaju nove obaveze za djecu i mlade ali također za obitelji i roditelje. Pozivamo sve da učenici kao i roditelji nastoje već od iduće nedjelje okupiti na sv. Misama. Nemojmo čekati tjednima da se dođe u crkvu nakon završetka ljetnih praznika. Ako smo već i preko ljeta zbog raznih odlazaka na odmore ili k rodbini na svoj način se opustili, potrebno je odvažnije sudjelovati u vjerničkom – župnom zajedništvu. A ono se prvenstveno održava i potvrđuje u nedjeljnim okupljanjima.

U nedjelju ćemo na misi u 11 sati imati tri krštenja. To je velika i radosna svečanost. Pozivamo roditelje koji imaju novorođenče da krste svoje dijete mjesec najviše do dva poslije rođenja. Previše odugovlačenje s krštenjem nije baš znak vjere i vjerničke radosti što su kršćani i što će im i dijete biti po krštenju Božje dijete. Kumove neka se ne poziva prije nego li se provjeri da li imaju uvjete za kumovanje. A ako i roditelji nisu crkveno vjenčani neka to učine prije samog krštenja djeteta.
Brojač posjete:
2626180
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016