ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
21.nedjelja kroz godinu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sv. Misa u župnoj crkvi u Otočcu, prošle, 21. nedjelje kroz godinu u 9 sati služio je mons. dr. Milan Šimunović, a u 11 sati župnik mons. Tomislav Šporčić.

U 9 sati, po običaju pjevao je Mali - Dječji zbor, pod vodstvom č.s. Ljubomire Lešić i Kristijana Pajdaković, a na misi u 11 sati pjevao je Veliki zbor pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija.

Homilije su temeljili mons.Šimunović i mons. Šporčić na temu evanđelja, u kojem Isus pita svoje apostole: Što kažu ljudi tko je sin Čovječji, te što kažete vi tko sam ja. Na to Petar odgovara: "Ti si Krist sin Boga života" Takvo piitanje je uvijek aktualno i opravdano kako onima koji su redovito u crkvi, kao i onima koji su rijetko ili nikada. Postoje različiti odgovori, kao i oni koji se tim pitanjem ne zamaraju. Ali dođe vrijeme kad i takvi vide kako proglašavaju svoje "znanje" i svoje stavove. Svatko bi morao biti glasniji u svojem odgovoru, ali da proglašavaju ono što nije od krvi ne i volje muževlje nego od Boga. Na takvim odgovorima mogla bi se i danas Crkva čvršće graditi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Veliki zbor predvodi misu u 11 sati.

Večernju misu predvodio je ponovno mons. Šimunović a pjevao je zbor "Trinitas"
Brojač posjete:
30643
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016