ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Gospa žalosna na Fortici
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U ponedjeljak, 15. ov. mj. slavi se blagdan Sedam žalosti Blažene Djevice Marije ili Gospa žalosna. Mi na našooj Fortici /otočkoj Kalvariji/ imamo kapelicu Gospe žalosne. Mi ćemo na taj blagdan u 16 sati na Fortici imati pobožnost Križnog Puta, a nakon toga u 17 sati bit će sv. Misa u samoj kapelici. Ukoliko bi bilo jače kiše onda ćemo imati samo misu. U svakom slučaju tko ide na ovu pobožnost neka ponese i kišobran.

Ovu kapelicu smo temeljito obnovili izvana i iznutra 2008/09. godine. Nakon te obnove organizirali smo i istraživanje fresko slika u samoj kapelici. Ona je u prošlosti u čitvoj unutrašnjosti bila oslikana fresko slikama. Bili su oslikani prizori iz muke Isusove. U samom vrhu stropa sučuvan je lik BDM žalosne kojoj sedam mačeva probadaju srce (sedam boli-žalosti).

Na ovaj dan, 15. rujna 1991. granatirana je župna crkva Presvetog Trojstva u Otočcu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oltarna slika u kapelici Gospe žalosne na Fortici također je obnavljana nakon što su se obnovili zidovi i promijenio krov u cijelosti te izvela drenažna odvodnja. Umjesto betonskog poda kod obnove stavljene su stare kamene ploče iz župne crkve u Otočcu. I one su se vrlo dobro uklopile. Mali drveni oltar prema puku izrađen je po uzoru na oltar u kapelici Sv. Josipa u Samostanu Sestara Srca Isusova u Otočcu.
Brojač posjete:
31571
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016