ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Križni put i misa na Fortici
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U ponedjeljak, 15. rujna o.g. kad Crkva proslavlja blagdan Gospe žalosne (Sedam žalosti Bl. Dj. Marije) vjernici Otočca predvođeni župnikom mons.Tomislavom Šporčićem sudjelovali su na pobožnosti Križnog puta, a potom na sv. Misi u kapelici Gospe žalosne. Iako se moglo očekivti da će svaki čas početi kiša to se ipak nije dogodilo. Po lijepom i ugodnom vremenu obavila se jedna i druga pobožnost.

U križnom putu posebno se razmišljalo o obitelji i tajni života koji se rađa i najveću sigurnost ima u obitelji. U homiliji na sv. Misi Župnik je govorio o tajni Isusove muke na križu te o činjenici strašne otuđenosti u času muke na Križu. U križu se s jedne strane može doživjeti strahota ljudskoga grijeha ali s druge strane veliku ljubav koja se očituje baš u tome da Isus nosi teret grijeha svih ljudi. On grijene naše ponese - modricom njegovom smo izliječeni. U Isusovoj muci se očituje bezdan - provalija ljudske odvojenosti od Boga ako bi čovjek ostao sam sa svojim grijehom. Isus čovječanstvo prenosti u zagrljaj Božje ljubavi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na kraj mise Župnik se kratko osvrnuo na prikladnost ovog lokaliteta na Fortici. I to na činjenicu da imamo monumentalni križni put i da je kapelica zadnjih godina temeljito obnovljena - kao nikad dosada. Osobito je važno što je ona obnovljena od temelja do krova, a provedeni su i istaživački radovi s obzirom na freske koje su se bar djelomično otkrile i prepoznale. Najsačuvaniji je lik Gospe od sedam žalosti koji se nalazi u središtu stropa. Župnik je pozvao vjernike da češće ovamo hodočaste bilo u grupi ili sami osobno. Posebno je dobro što se u ovoj kapelici svake nedjelje poslije podne okuplja grupa vjernika (molitvena zajednica) i ovdje se mole. Grupa mladih tjednom jedanput obavlja pobožnost križnog puta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
30730
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016