ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Katehetska nedjelja u Otočcu
r6
Danas, 28.rujna, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu proslavljena je Katehetska nedjelja, kojom prilikom roditelji djece od 1. do 6. razreda donjeli su prijavnice-zamolnice župniku za pohađanje župnog vjeronauka na misi u 9 sati, a roditelji 7.i 8. razreda na središnju svetu misu u 11 sati.

Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predslavio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčuć generalni vkar biskupije, otočki dekan i župnik u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.
r5
U svojoj homiliji župnik se osvrnuo na današnje Evanđelje po Mateju kada imamo prispodobu o dva brata / poslušnom - ali ipak neposlušnom jer nije izvršio što je rekao da hoće i s druge strane o onom neposlušnom jer je rekao da neće,ali se predomisliopa ipak izvršio. Da bi čovjek nekoj vrednoti mogao reći da - hoću potrebno je da to prije upozna. Budući da roditelji daju dijeci i život, oni imaju vrlo tešku obavezu da ih odgajaju, i zato ih treba priznati prve i povlaštene odgojitelje svoje djece. Obitelj je stoga prva škola onih društvenih kreposti koje su potrebne svakom društvu. Posebno u kršćanskoj obitelji, koja je obogaćena milošću i zadatkom sakramenta ženidbe, treba odgajati djecu od najranije mladosti po vjeri, koju su primila na krštenju, da Boga spoznaju i štuju a bližnjega da ljube.

Danas u našoj župi proslavili smo Katehetsku nedjelju - svi kao župna zajednica svraćamo pozornost na poučavanje i odgajanje djece u okviru župne zajednice. Zajednički zazovimo Duha Božjega na njih i sebe i prepustimo se Njegovom vodstvu- kazao je mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor "sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
r4
Danas na sv. Misi u 9 sati sudjelovao je na misi veliki broj vjernika, a posebno djece i roditelja. Roditelji su donijeli prijavnice za župnu katehezu svoje djece. Bilo je ih zista lijepo vidjeti. Pozivamo ih da to čine redovito.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Roditelji preedaju Župniku prijanice - svoj "da" župnoj katehezi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svaki vjeroučenik dobio je i knjižicu "Moje nedjelje" koja će im pomoći redovitost pohađanja i uvida u svoje dolaženje na Misu i župnu ktehezu.
c3
Brojač posjete:
30736
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016