ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
I Dabrani proslavili župni patron
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na blagdan Sv. Mihovila u župnoj crkvi u Dabru služena je svečana Sv.Misa u 11 sati. Misu je predslavio i propovijedao mons. dr. Milan Šimunović, profesor u miru. On je propovijedao o svetim arhandjelima /Rafaelu, Gabrijelu i Mihaelu/ .Naglasio je potrebu ispravnog poučavanja u vjeri.
Zao duh - Sotona najviše uspijeva kad čovjeka uvjeri da je Bog napustio svijet, da Bog ne ljubi čovjeka, da ne
brine o čovjeku. Usput je preporučio redovito okupljanje na svetim bogoslužjima. Zajedništvo u vjeri i molitvi čini nas jačimate se lakše možemo oduprijeti negativnim utjecajima svijeta u kojem živimo.

Župnik mons.mr. Tomislav Šporčić je kroz misu animirao i kordinirao s pjevanjem. Sav prisutan narod je složno i raspoloženo pjevao.Veliki broj prisutnih pristupilo je sv. Pričesti.

Na kraju mise Župnik je istaknuo veliko značenje ovakvih okupljanja. Pozvao sve one koji žive izvan Dabra da nastoje osvajati dobre inicijative crkvenog života kojeg u našim većim gradovaima, kao što je Zagreb i drugi mogu vidjeti. Dabrani u prošlosti nisu imali prilike jače upoznati se na dublji način s vjerskim naukom i životom. Desetljećima (više od pola stoljeća) u Dabru nije bilo župnika. Dabar je geografski za ta prošla vremena bio nepristupačan. Zadivljujuće je kako su uza sve to ipak gotovo svi primili sakramenat krštenja. Kako Dabrani ali i drugi vjernici po našim selima naše biskupije morali bi poduzeti sa svojim svećenicima puno veće napore za većom evangelizacijom i katehizacijom. Vjerujemo da za to imaju dobru volju i raspoloženje.
d1
Poslije svečane sv. Mise u župnoj crkvi svećenici su pošli na ručak kod gđe Katarine Šebalj koja je zajedno sa svojom kćerkom i sinom te ostalom rodbinom pripremila svečan i bogati ručak. To ona za ovu priliku gostoljubivo i rado čini već četvrtu godinu.

Srdačno joj zahvaljujemo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
889
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016