ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
U Sincu susret molitvenih zajednica Otočkog dekanata
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U subotu, 11. listopada u župnoj crkvi sv. Ilije u Sincu molitvene zajednice Otočkog dekanata imale su svoj molitveni susret. On se sastojao od molitve krunice, Sv. Mise i Euharistijskog klanjanja. Sv. Misu i Klanjanje predvodio je otočki župnik i dekan - mons. Tomislav Šporčić, a koncelebrirali su preč.Nikola Komušanac i vlč. Stanko Smiljanić, župnik - domaćin. Pjevanje su predvodili članovi mladih VIS "Trinitas" iz Otočca pod vodstvom Ane - Marije Jurković.

Propovoijednik je u homiliji govorio o kršćanskom usponu na brdo savršenijeg života te o putu napredovanja. To napredovanje mora proći kroz tamu duhovne noći. Treba sebi umirati da bi se rađao novi život, potrebno je gubiti da bi zadobio. U nama treba stari čovjek - Adam - umrijeti da bi se rodio novi čovjek po novom Adamu - Kristu. Bl. Dj. Marija iako je bez grijeha začeta morala je također proći taj put duhovne noći. Takva put je prolazila sve do potpunog gubljenja svoga sina i Božjega sina Isusa Krista. Ona kao da prestaje biti njegova Majka. No, postaje majka sviju koji u njega vjeruju. Tko je moja majka i tko su moja braća, pitao je jedne zgode Isus kad su rekli da ga trebaju. Pa je odgovorio ovo su moja braća i moja majka koji slušaju Božju riječ i drže je.

U pobožnosti Euharistijskog klanjanja osim voditelja aktivno je sudjelovao veći broj čitača koji su meditativno - uživljeno svima prenijeli misao teksta. Nekima je posebno bila zanimljiva molitva litanije za bolesnike. Zbog lijepog dana neke zajednice nisu došle jer su nastojale u ovakom danu što više obaviti svojih posala u vrtovima i poljima.

Na kraju susreta u župnu dvoranu u Sincu kratko je navratio i biskup mons. Mile Bogović koji se prisutnima obratio i istaknuo ljepotu i važnost kršćanske molitve.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
104697
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016