ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne najave
Iduća nedjelja ( 19.10. ) je Misijska nedjelja – dan molitve za misije i misionare. Molitva Gospine krunice kroz mjesec listopad svojevrsna je duhova priprava za taj dan. Sva prikupljena milostinja na taj dan odlazi za misije.

----------

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada još od 1964. godine.Bijeli štap je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, ali i pomagalo koje slijepima omogućava samostalno kretanje na poznatom terenu. Da bi štap stvarno bio pomagalo, slijepa osoba mora proći tečaj poduke za samostalno kretanje tijekom kojeg svladava osnove tehnike i vještine korištenja štapa, osnovna prometna pravila i konfiguraciju terena kojim će se samostalno kretati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
----------

Godišnji susret župnih pastoralnih vijeća Gospićko-senjske biskupije održava se 19. listopada, u velikoj kino sali Pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.Predviđen je dolazak 200 sudionika ( župnih-pastoralnih vijećnika ).

Predviđenim dnevnim redom u 15,00 sati je Bogoslužje Službe Riječi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu – predvodi mons.dr.Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.
U 16,00 počašćenje s kavom, kolačima i napitcima u maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta, a u 16,30 započinje predavanje župnika iz Koprivnice vlč.Krunoslav Pačalat.
U 17,00 sati kratko upoznavanje vijećnika s ovogodišnjim pastoralnim planom gospićko-senjske biskupije – mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije.
U 17,30 rasprava do 18,00 sati kada je završetak susreta

U suvremenoj Crkvi vjernici – laici imaju svoju vlastitu zadaću u pastoralnom djelovanju Crkve. Nisu oni samo neka pomoć kad to slučajno nekom župniku zatreba. Oni imaju stalno svoje poslanje gdje god bili i živjeli.

Ovaj susret priređuje se ponovno u Otočcu već petu godinu za redom stoga jer je svima najprikladnije ( najbrže doći u Otočac ), a to je odlučeno na sjednici Prezbiterskog vijeća u Gospiću.
Brojač posjete:
31441
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016