ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
najave
Otočac, 26. listopada 2014. – XXX. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi
-------------------
Ponedjeljak je sv. Bartolomej, u utorak sv. Šimun i Tadej, apostoli, u subotu je prvi studeni i blagdan Svih Svetih.

Sv. Mise ovaj blagdan bit će ovim rasporedom: U župnoj crkvi u Otočcu u 9 i 18,30 sati, u Poljicima u 11 sati, nakon Sv. Mise poći ćemo na groblje u Poljicima i moliti Odrješenje za pokojne; Vjeroučenici u subotu neka svi dođu u 9 sati na sv. Misu ovdje u župnu crkvu.

U Dabru će biti sv. misa u 14,30. U nedjelju je Dušni dan. To je zapravo dan kad bi posebno bili pozvani d molimo za naše pokojne. Mi ćemo u župnoj crkvi imati sv. Mise u 9, 11 i 18 sati, a u 15 sati poći ćemo na groblje u Dubravi i kod velikog križa imati molitvu odrješenja za pokojne.

-------------------------

U subotu, 8. studenog u Pastoralnom centu u Otočcu nastavljamo s Tečajem vjere u vidu teološko-pastoralnog obrazovanja vjernika – laika. Zadnje dvije godine takav Tečaju završilo je 12 naših župljana. Jedan dio njih uključio se prošle godine vjerujemo da će oni nastaviti i ove godine te tako i oni završiti jedno zaokruženo informiranje i uvođenje u teološku naobrazbu. Zajedno sa sudionicima Tečaja iz drugih župa naše biskupije svih je bilo 60-tak. Pozivamo naše župljane , posebno one koji se više bave knjigom i intelektualnim radom. Oni se mogu lakše uključiti i ovo teološko obrazovanje te biti na pomoći posebno u vođenju određenih pastoralnih grupa.

-------------------------

U ponedjeljak se za svećenike riječke mitropolije na Trsatu održava Teološko-pastoralni seminar na kojeg su pozvani i svećenici Otočkog dekanata. U četvrtak je u Zagrebu sastanak biskupijskih povjerenika za pastvu obitelji . Na sastanku će posebno rasprava o pripremama za II. nacionalni susret obitelji na Trsatu, 19. travnja iduće godine.

-------------------------

U srijedu u 10 imat ćemo ispovijedanje i sv. Misu u Domu za starije i nemoćne u Otočcu.

-------------------------

Od nedjelje prešlo se na računanje zimskog vremena. Stoga su večernje mise od danas pa nadalje u tijeku čitave zime do kraja ožujka biti u 18 sati, a ne u 18,30 kako je bilo u tijeku ljetnog računanja vremena.
Brojač posjete:
31405
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016