ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Mons.Šporčić predvodio molitvu odrješenja na Gradskom groblju Otočac
c1
Danas, 2.studenog, na Dušni dan je na Gradskom groblju Otočac u 15 sati kod središnjeg križa mons. Tomislav Šporčić predvodio Službu riječi udijelivši pritom blagoslov i odrješenje za sve pokojne.

- Ovdje nas je dovelo naše srce i naša vjera. Vjera budi nadu da naš dolazak na groblje nije uzaludan, poručio je mons. Šporčić na početku Službe riječi pozvavši pritom nazočne da u svojim molitvama ne zaborave one za koje nitko nema moliti, da ne zaborave naše branitelje, poginule na cestama. Dobro je da priznamo da ne znamo odgovoriti na neka pitanja. Štoviše, smrt čovjeka može izazivati pitanja, čuđenje, gorčinu jer ne razumijemo. No potrebno nam je Gospodnje svjetlo da razumijemo što se događa, osobito kad netko neočekivano odlazi s ovog svijeta. Toliko je neočekivanih odlazaka.

Dušni dan nas potiče na poniznost i razmišljanje da smo potrebni jedni drugih, u poticajima, primjeru te neprestanom ohrabrenju u našim susretima s Bogom, po njegovoj Riječi i otajstvima vjere, a posebno svetoj ispovijedi. To je put neprestanog dizanja iz svojih nedostataka i manjkavosti kojih se možemo osloboditi na putu prema nebeskoj domovini.
c3
( Okupljen puk na molitvi odrješenja )
c2
( s.Ljubomira Lešić pjeva psalam prije početka molitve odrješenja )
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
( Gradsko groblje sv.Roka - Otočac )
Brojač posjete:
104496
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016