ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Imenovanje dekana na novi petogodišnji mandat
b10
Ordinarij Gospićko-senjske biskupije, biskup dr. Mile Bogović potvrdio je izbor dekana kojega su svećenici proveli po svojim dekanatima prethodnih dana. Ovim dokumentom dekani su službeno imenovani i započinje njihov mandat kako je niže navedeno:

Odredbom ovog Ordinarijata br. 149/2014. od 2. listopada t. g. u svim su našim dekanatima provedeni izbori na kojima su predloženi dekani za naredno petogodište. Vodeći računa o rezultatima tih izbora i važećim pravnim normama, ovime prema kan. 533-544 te čl. 17 važećeg Statuta o dekanima, s današnjim danom imenujem na pet godina nove dekane, i to za:

Gospićki dekanat: mons. Mile Čančar, župnik u Gospiću;
Ogulinski dekanat: preč. Robet Zubović, župnik u Ogulinu:
Otočki dekanat: mons. mr. Tomislav Šporčić, župnik u Otočcu i generalni vikar
Senjski dekanat: preč. Silvio Milin; župnik u Sv. Jurju
Slunjski dekanat: preč. Antonio Čutura, župnik u Cvitoviću.
Udbinski dekanat mons. mr. Tomislav Rogić, župnik u Udbini.

Ovim ujedno pozivam sve svećenike u dekanatima na suradnju s dekanom u svemu što određuju crkveni zakoni i Statut o dekanima za zajedničko dobro ne samo svećenika nego i svih vjernika u dekanatu.
Neka se spomenuti Statut pročita na prvom dekanatskom sastanku. U prvom redu pozvani su dekani da paze na izvršavanje odredaba tog Statuta. Preporučujem dekanima da porade kako bi se na području pojedinih dekanata napravio dekanatski pastoralni plan i objavio u dekanatskim glasilima.

Gdje službeno ne postoji dekanatsko glasilo, neka se objavi u nekom župnom glasilu u dekanatu i obavijesti o tome Božji narod - kazao je biskup mons.dr.Mile Bogović.
-------
Na slici: mons.Šporčić, mons.Bogović, mons.Čančar i preč.Zubović
Brojač posjete:
30379
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016