ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
ad2
S nedjeljom 30.11. počinje liturgijsko vrijeme Došašća – predbožićno vrijeme od četiri nedjelje.

U vremenu Došašća imao svaki dan u tjednu mise zornice u 6,30 sati. Mise će redovito trajati 30 minuta. Tako da oni koji idu na posao u 7 sati još mogu stići. Pozivamo sve naše župljane da se pridruže ovoj tradicionalnoj i vrlo lijepoj pobožnosti preko koje se najbolje pripravljamo na proslavu božićnih blagdana .
---------------------------
U nedjelju navečer nakon večernje mise na Trgu Dražena Bobinca ipred GPOU imamo ćemo kratki obred i molitvu s paljenjem I. adventske svijeće i tako kroz sve četiri adventske nedjelje. U crkvenoj godini nema znakovitijeg, misaono i osjećajno poticajnijeg vremena od Došašća. U njemu je sažeta sva prošlost, sadašnjost i budućnost. Ono zahvaća svijet i čovjeka, sva naša nadanja i strahovanja, lutanja i ponovna vraćanja, uzdahe i bolove. Sve to uskoj svezi s rađanjem – rađanjem Otkupitelja svijeta, o njegovu rođendanu. Isus se rodio u svijetu i od svijeta, ali kao zastupnik nebeskoga.
----------------------------
U nedjelju 30.11. je i blagdan Sv. Andrije apostola. U srijedu je sv. Franjo Ksaverski, u četvrtak je sv. Barbara i u subotu je sv. Nikola, biskup, u nedjelju je sv. Ambrozije.
----------------------------
U ponedjeljak 01.12. svećenici Otočkog dekanata u Kompolju imaju svoj redoviti sastanak. Među ostalim župnici će se dogovoriti za dane adventsko-božićnog ispovijedanja po župama Dekanata.
-----------------------------
U subotu u župnom pastoralnom centru (dvorani) nastavlja se s predavanjima Tečaja vjere; Podsjećamo naše sudionike Tečaja na sudjeluju.

------------------------------

U otočkoj trgovačkoj kući „LIDL“ na izlazu kod blagajne postavljena je košara s natpisom „Pomagati je lako“ . Oni koji žele pomagati Caritas Gospićko-senjske biskupije slobodno mogu kupiti koju stvar u istoj trgovini te staviti u ovu košaru i time pomažu „Caritas“. Ta košara bit će u tijeku čitavog Došaša – do Božića.

Preporučamo da i na taj način pomognemo siromašne.
Brojač posjete:
31500
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016