ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Godišnji susret svećenika i volontera župnih Caritasa Gospićko-senjske biskupije
s1
Redoviti godišnji susret svećenika i volontera župnih Caritasa Gospićko-senjske biskupije održan je 29. studenoga u zgradi Caritasa u Gospiću. Više od 50 sudionika susreta na početku je pozdravio ravnatelj Caritasa Gospićko-senjske biskupije vlč. Luka Blažević, dok je molitveni uvod predvodio kancelar biskupije mr. Marinko Miličević. Središnje predavanje na temu "Volontiranje kao evanđeosko služenje" održala je čelnica građanske inicijative "Uime obitelji" Željka Markić. Gospićko-senjski biskup Mile Bogović poručio je volonterima da njihov dar treba biti od srca, a Željki Markić zahvalio na inicijativi "Uime obitelji".

Markić je istaknula da je kompletno djelovanje Crkve kroz povijest volontiranje svećenika koji sebe daju čovjeku. Ljubav je ta koja nas potiče na pomoć bližnjemu i svi koji daruju su povlašteni. Sva dobra djela dolaze i počinju od molitve, istaknula je, zahvalivši na kraju svim volonterima udruge "Uime obitelji". Markić je posebno ponosna na svoje volontiranje u "Marijinim obrocima". U raspravi je istaknuto više razmišljanja vezanih za referendum o braku i preferencijalnom glasovanju. Biskup Bogović zaključio je da ideologija želi odvojiti djecu od roditelja, čemu se mi odupiremo svojom vjerom.

Na kraju je izvješće o radu podnijela voditeljica Caritasova ureda Kata Matanić. Istaknula je dobru suradnju s trgovačkim lancem Lidlom u akciji "Pomagati je lako" koja je tijekom prošle i ove godine provođena u centrima Ogulinu, Gospiću i Otočcu. Osim toga Lidl snabdijeva socijalni dućan u Gospiću iz kojeg se sačinjavaju paketi u hrani za potrebite obitelji. Do 1. ožujka oni su se poštom slali korisnicima, no nakon ukidanja povlastica pri transportu od strane Hrvatske pošte, sada se distribuiraju kombi vozilom Caritasa. Ukazano je na akcije obilježavanja Dana života i Dana bolesnika, ljetovanje djece u Belgiji preko zaklade Eurochildren, spomenute su donacije iz njemačkog Overatha i Italije u namještaju, ortopedskim pomagalima, sanitarijama. Četvrtu godinu zaredom provedena je akcija sadnje krumpira za potrebe pučkih kuhinja u Zagrebu, Sisku, Rijeci i Kninu kao i za domaće korisnike, kojeg je dobiveno oko 10 tona.

Caritas je proveo akciju "Spremni za dobro" pri nabavci udžbenika za 60 djece. Organizirana je i pomoć poplavljenima u županjskoj Posavini u sijenu u visini 10 vagona kao i u novcu a i ove godine će Caritas u nedjelji Caritasa darovati 10 najugroženijih obitelji. Isto tako je potrebnima distribuirano 36 tona jabuka i 30 tona mandarina. ( IKA )
s2
Brojač posjete:
104573
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016