ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
III.nedjelja Došašća
a1
Danas, 14.prosinca na III. nedjelju došašća - adventa, središnju svetu misu u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je mons.Tomislav Šporčić.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako Crkva je oduvijek evangelizirala i nikad nije prestala naglašavati stazu evangelizacje. Čini ona to slaveći svakodnevno Euharistiju, dijeleći sakramente, navješćujući svijetu Riječ Života - Božju riječ - te zalažući se sama za stvar pravednosti i mira u svijetu. Ta evangelizacija donosi plodove. Ona podaruje svijetlost i radost, ona otkriva stazu nebrojenima. Svi smo mi slabi i skloni zanemariti evanđeosko gledanje života i evanđeosko usmjeriti život. Zato nam je potrebno obraćenje. Obratite se i vjerujte evanđelju uvjek je aktualno. U ovom našem vremenu na osobiti način.Obratiti se znači, ne živjeti kako drugi žive, ne činiti sve kako drugi čine, ne osjećati se opravdanim u dvojbenim, dvosmislenim, zlim činima samo s razlogo što tako čine i svi ostali. Drugim riječima tražiti novi stil života, jednostavno.Tražiti novi život.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a2
Brojač posjete:
104508
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016