ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
advent
Ovaj tjedan su adventsko – božićna ispovijedanja po župama Otočkog dekanata: taj raspored po župama je ovakav: Svaki dan početak Pokorničkog bogoslužja i nakon toga ispovijedanje: U utorak u Kuterevu i Krasnu; u Srijedu i Sincu i Vrhovinama; u četvrtak u Ličkom Lešću i Prozoru;

u petak u Otočcu i u subotu u 9 sati za vjeroučenike; u subotu u 17 sati u Brinju i drugi ponedjeljak, 22.12. u Kompolju i Švici te u utorak, 23.12. u Križpolju, Jezeranama i Stajnici.

„Najbolji način da pripravimo svoju dušu na Gospodinov dolazak jest pripraviti se dobro za ispovijed. Potreba za ovim sakramentom, izvorom milosti i milosrđa kroz cijeli naš život, posebno dolazi do izražaja u ovo vrijeme kada nas liturgija Crkve potiče i ohrabruje na iščekivanje Božića. . …Ispovijed je, uz svetu euharistiju, sakrament koji nas pripravlja i za konačni susret s Kristom na kraju našeg života. Sav naš život neprekidno je došašće, iščekivanje posljednjeg trenutka za koji se ne prestajemo pripravljati iz dana u dan. (Fredinand Carvajal)

--------------------

Zamolba i poziv župnika i dekana otočkog mons. Tomislava Šporčića

Supružnicima župe Presv. Trojstva – Otočac

Poštovani župljani župe Presv. Trojstva – Otočac

Božićnih dana redovito se slavi i svetkovina Sv. Obitelji. Na taj blagdan svečanu sv. Misu u 11 sati predvodi naš biskup mons. dr. Mile Bogović. To će biti i ove godine. Ove pastoralne godine 2014/15. Pripremamo se sudjelovat ćemo na II. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji. Pripremu za taj događaj naglasit ćemo i ovaj blagdan sv. Obitelji i s time što pozivamo naše supružnike da taj dan obnove svoje zavjete – obećanja vjernosti koje su jedno drugom dali na dan vjenčanja. Sve pozivamo da nam se jave i dogovorimo mali obred za vrijeme svečane mise u 11 sati na svetkovinu Sv. Obitelji, 28. prosinca o. g. Prije svega trebali bi znati koji su spremni za tu svečanost. Svaki bračni par ima neku godišnjicu/nije važno koja je/. Obred će biti sasvim jednostavan i lako izvediv za sve. Neka bi s time i proslavili tu godišnjicu u svojoj kući i među svojima ovih božićnih dana.

Sve one koji žele u tom sudjelovati neka nam se jave do 4.nedjelje Došašća, 21. 12. o.g.To najlakše mogu učiniti s dolaskom na sv. Misu. A mogu to učiniti i telefonom.
Brojač posjete:
30307
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016