ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Misa na Božić u Otočcu
b1
Kao spomen rođenja Isusa Krista, katolički vjernici danas slave Božić. Blagdan Božića koji ima osobitu ljepotu, čar i povijest, pruža poruku o Bogu, ali i o čovjeku. Te dvije poruke su osnova poruke o miru, koje u božićnom svetkovanju i čestitanju dolaze do izražaja i Božiću daju osobitu intimnost i značenje obiteljskog blagdana.

Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik u Otočcu, dok je malu Misu u 9 sati predvodio mons.dr.Milan Šimunović.
b2
U svojoj propovjedi župnik je kakao kako je Crkva na svojim prvim saborima proglasila da je Krist Sin Božji od vijeka - Bog od Boga, svjetlost od svjetlosti. U njemu bijaše život i život bijaše svjetlo ljudima. Sam je rkao da je došao da imaju život u izobilju. Tako je Božić rođendan Isusa Krista ali i naš. Tako nas ovo otajstvo Isusova utjelovljenja i rođenja vodi u neraskidivo jedinstvo s Bogom. Postadosmo s njime jedno.Sva naša sudbina - svijetla ili tamna - ovisi o jednom: kako primamo Krista, kako se odnosimo prema Kristu. Da bi se popravilo stanje naših obitelji u duhovno-moralnom vidu u skladnijem zajedništvu treba početi s odgojem mladih za bračni i obiteljski život. Da bi obiteljski život bio u skladu jednako su mu potrebni i otac i majka. Muž u obitelji nije samo supružnik nego i otac. Otac je doduše, lako postati, ali nije lako biti.No, nije nemoguće. Nažalost, danas otac u mnogim obiteljima sve više postaje neznanac u vlastitoj obitelji. Asvaka je majka ime ljubavi i svaka je majka Isusova majka jer se Isus poistovijetio sa svakim djetetom. Zato je svako dijete živi spomenik majci? Koliko dobra učine majke ! Ne mogu, sve da hoće toliko učiniti države i Ujedinjeni narodi. Majka je škola prave ljubavi. Svaka je majka bajka. Neka svjetlost koja je došla na svijet obasja sve naše obitelji, naše očeve i majke, našu djecu i mlade, naše djedove i bake, kako one koji su još pri zdravlju kao i one koji su vezani svojom bolešću uz krevet. Svima je potrebna Božanska svjetlost. Zato je došla na svijet da svijetli svima u kući, da obasja svako srce.
b3
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor “Sv.Cecilija” predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Svetu Misu danas je prenosio i Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima tako da je Riječ Božja se mogla čuti u svakoj obitelji našeg grada, dekanata, Županije do Kvarnera i neki otoci.
b4
Po završetku Svete Mise župnik mons.Šporčić upriličio je tradicionalno druženje s članovima župnog zbora u župnom stanu. Na kratkom druženju župnik se zahvalio svima u zboru što odvajaju svoje vrijeme i time obogaćuju slavlje Euharistije pjesmom bez koje bi cije Misa bila monotona. U ime svećenika i crkvenog zbora mons.Milan Šimunović zahvalio se župniku ( koji je i generalni vikar biskupije ) na svakoj njegovoj aktivnošću i napornom radu, kao i na ustrajnom angažmanu pri izdavanju novog već 11. broja VRILA - glasnika Otočkog dekanata.
b5
Brojač posjete:
54095
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016