Program proslave Sv.Fabijana i Sebastijana
fabijan
PROGRAM PROSLAVE SV. FABIJANA I SEBASTIJANA - Suzaštitnika župe i dana Grada Otočca – zaštitnika Gacke doline

I – TJEDAN SV. FABIJANA I SEBASTIJANA - U godini evanđelja 2014/15.


SRIJEDA, 14. SIJEČNJA: Dan župa: Ličkog Lešća i Prozor. Poslije mise Euharistijsko klanjanje. S temom: Zajedno s Isusom na putu prema novom životu. Na misi i na klanjanju prisutni su članovi Molitvenih zajednica otočkog dekanata. Predvodi mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki.


ČETVRTAK, 15. siječnja - Dan župa : Sinac - Vrhovine, Ramljane i Čanak Na misi su prisutni svi ministranti, a pjevanje predvodi Mali zbor pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i s. Ljubomire Lešić. Na misu su posebno pozvani roditelji I, II. i III. razreda

Nakon Sv. Mise koji žele mogu ići u župnu dvoranu na razgovor i druženje. Misu predvodi i propovijeda fra o. mr. Marko Medo, župnik župe Bl. Al. Stepinca – Ogulin


PETAK, 16. SIJEČNJA: - Dan župa: Dabar, župe Brinjskog kraja /Brinje, Letinac, Križpolje, Jezerane, Lipice i Stajnica. Na misu trebaju doći kumovi ovogodišnjih krizmanika. Tema večeri: „Bit ćete mi svjedoci“ Na misi pjeva Župni zbor „Sv. Cecijija“ pod vodstvom prof. Branke Bernardi i s. Ljubomire Lešić. Nakon mise druženje u župnoj dvorani. Misu predvodi preč. Roberto Zubović, župnik i dekan ogulinski


SUBOTA, 17. SIJEČNJA: - Dan župa: Kompolje, Švica, Brlog, Na ovu misu posebno pozivamo mlade: srednjoškolce, studente, zaposlene i one koji to čekaju.

Tema večeri: Svjedočenje/mučeništvo u temeljima vjere – za bolji svijet. Pjevanje predvodi zbor mladih „Trinitas“ Nakon mise druženje u župnoj dvorani.

Svaku večer prije mise koja počinje u 18 sati moli se krunica i usput je prigoda za sv. Ispovijed. Misu predvodi vlč. Josip Šimatović, župni vikar u Gospiću.

NEDJELJA, 18. SIJEČNJA - OBITELJSKA NEDJELJA ŽUPA OTOČKOG DEKANATA. prije podne sv. Mise u 9 i 11 sati. Predvodi ih mons. dr. Milan Šimunović. Na misi u 9 sati su roditelji vjeroučenika od I – V. razreda,. poslije podne na susret roditelja Otočkog dekanata . U 11 s. Misu predvodi župnik mons. T. Šporčić. Na misi su vjeroučenici od VI – VIII. razreda. koji ne će moći doći te roditelji koji ne neće moći doći poslije podn

U 16 sati predavanje u dvorani GPOU – Otočac – mons. Valter Župan, biskup krčki – predsjednik Vijeća HBK za obitelj

Pozivaju se roditelji vjeroučenika iz župa Otočkog dekanata. Posebno pozivamo roditelje ovogodišnjih krizmaničkih kaniddata.

17 – 17,30 odmor – počašćenje kavom i napitcima

18 – Sv. Misa – predvodi mons. Valter Župan, biskup

PONEDJELJAK, 19. SIJEČNJA: Dan župa : Kuterevo, Krasno, Donji i Gornji Kosinj. Na misu posebno pozivamo stare i nemoćne, a prije sv. Mise bit će ispovijedanje. Sv. Misu predvodi mons. M. Šimunović.

Na misu su pozvani i članovi Župnog pastoralnog vijeća - čitači.

Poslije mise u 19 sati – predstavljanje knjige mons.dr. Mile Bogovića: Lika i njezina Crkva u prošlosti i sadašnjosti.

------------------------------------------------------------

II. BLAGDAN SV. FABIJANA I SEBASTIJANA, 20. SIJEČNJA:

U 8 sati –misa za vjeroučenike od I- IV. razreda. Predvodi mons. Milan Šimunović

U 10,30 polaganje vijenaca kod križa uz crkvu. Procesija - sudjeluju svi prisutni svećenici, predstavnici Grada i gradskih institucija i Župe, pjevači i članovi DVD-a glazbe, ministranti i KUD – Otočca i drugi.

Svečanost predvodi mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.

Na misi pjeva Župni zbor pod vodstvom prof. Branke Bernardi i s. Ljubomire Lešić

U 18 sati večernja misa – predvodi don Anđelko Kaćunko a pjevanje predvodi zbor Trinitas.

Brojač posjete:
220944
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016