ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Preč.Zubović: Kako zagrijati srca naroda ?
č4
Jučer, 16.siječnja trećeg dana duhovne priprave za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana u župi Otočac na večernju misu bili su pozvani župljani Dabar, župe brinjskog kraja / Brinje, Letinac, Križpolje, Jezerane, Lipice i Stajnica /.

Na misu je došao i veći broj kumova ovogodišnjih krizmanika. Tema večeri bila je: „Bit ćete mi svjedoci“. Na misi je pjevao Župni zbor „Sv. Cecilija“ pod vodstvom prof. Branke Bernardi i s. Ljubomire Lešić. Misu je predvodio preč. Roberto Zubović, župnik i dekan ogulinski, u zajedništvu s mons.mr.Tomislavom Šporčićem generalnim vikarom biskupije, dekanom i župnikom otočkim, te don Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.
č1
U svojoj propovijedi preč. Zubović zavapio je : Kako zagrijati srca naroda ? Tko će čovjeka dovesti u crkvu k Isusu ? Kumovi to je vaš zadatak i poziv. Koji je motiv biti kum, svjedok ? Kumovi svjedoče za krizmanike. Možemo li reći večeras da ja želim onoga koji me je zamolio dovesti pred Isusa. Nesmijemo se udaljavati od vjere i crkve. Jesmo li sposobni kao svjedoci suočiti se sa izazovom vremena. Isus je naša najveća radost, mi se njega ne sramimo. U uvom kraju ljudi su stradavali za vjeru, nosimo krunicu i križ oko vrata, stavimo raspelo u svoju kancelariju, svjedočimo svoju vjeru.
č2
Brojač posjete:
31944
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016