ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Treća nedjelja kroz godinu
crkva1
Danas, 25.siječnja, na treću nedjelju kroz godinu središnju svetu misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva služio je mons.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije, dekan i župnik. Današnjim danom završava
molitvena osmina za jedinstvo kršćana.

Netipičan početak današnjega drugog čitanja posvješćuje nam važnost vjere onoga koji poziva na vjerovanje. Pavao ističe da želi govoriti o Bogu i poticati ljude na život u skladu s Božjom voljom. Onaj tko je doživio obraćenje ne može niti želi šutjeti o tome. Zato se s pravom možemo pitati što nam poručuje katolička šutnja u Hrvatskoj. I koliko smo živa Crkva Bogu obraćenih ljudi.Naš govor, bilo obiteljski, u zajednici ili javni, ma koliko bio ušutkivan i ometan, bit će učinkovit ako izlazi iz obraćenoga srca. Dokle god nastupamo kao čuvari običaja ili dobro instruirani suparnici, bit ćemo jalovi u svojim razgovorima. Ali ako budemo uvjerljivi, obraćeni svjedoci, onda će naša riječ biti prepoznata. I bit će poticaj.

Obratite se i vjerujte Evanđelju.Na to nas potiče i Isus u današnjem evanđeoskom odlomku. Potrebno je obratiti sebe. Potrebno je promijeniti način mišljenja i ljestvicu prioriteta. A proces obraćenja je naporni, svakodnevni posao. Ali posao na koji smo pozvani po sakramentu krsta. I za koji nam sakramenti daju potrebnu milost da možemo ostvariti ono što se od nas traži.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Ljubomirom Lešić.
Brojač posjete:
30415
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016