ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župni oglasi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Otočac, 1. Veljače 12015. – IV. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas se Kat. Crkva u Hrvatskoj proslavlja DAN ŽIVOTA. To se čini unatrag 10tak godina na prvu nedjelju u mjesecu veljači. Stoga samo pozvani da danas na posebni način promislimo o velikom padu nataliteta u Hrvatskoj, premalom broju rođenih naspram broju umrlih. Već godinama u Hrvatskoj 10-tak tisuća ljudi više umire nego li se rađa.
-----------------------------------
U ponedjeljak je blagdan Svijećnice – prikazanja Gospodinova. Sv. Misu imat ćemo u 11 sati u crkvi Majke Božje u Poljicima, a navečer u 18 sati u župnoj crkvi. Na dan Svijećnice slavi se i Dan posvećenog života – kad se posebno osvrćemo na one koji žive u redovničkom životu (redovnici i redovnice). Ovu godinu /Od početka Adventa prošle godine – do idućeg adventa / papa Franjo je proglasio godinom posvećenog života. Stoga u ovoj godini na posebni način smo pozvani promišljati i moliti za redovnike i redovnice.
-----------------------------------
U utorak, 3. ov. je blagdan Sv. Blaža. Pod Sv. Misom navečer u 18 sati imat ćemo uobičajeni blagoslov grla po zagovoru Sv. Blaža.
-----------------------------------
U nedjelju, 8. veljače slavi se međunarodni Dan braka. Time se zapravo na svoj način nastavlja smisao i nadopuna Dana života koji se slavi danas.
-----------------------------------
U srijedu, 4. ov. kako je to redovito srijedom nakon večernje sv. Mise imamo Euharistijsko klanjanje.
-----------------------------------
U četvrtak, 5. ov. mj. u Biskupskom ordinarijatu – Gospić održava se godišnji sastanak konzultora (savjetnika) Gospićko-senjske biskupije (prije podne) te isti dan poslije podne Godišnji sastanak dekana Gospićko-senjske biskupije
-----------------------------------
U petak, 6. ov. mj. je prvi petak u mjesecu pozivamo na pobožnost prvih petaka. Prije večernje sv. Mise bit će prigoda za ispovijedanje
-----------------------------------
Prvi turnus ovogodišnjeg Tečaja o braku za župe Otočkog dekanata počinje u petak, 27. veljače u 19 sati. Molimo sve one koji se kane vjenčati u ovoj godini, posebno svibnja o. g. da se prijave za Tečaj i na njemu sudjeluju.

-----------------------------------

T i s a k: „Glas Koncila“ ovaj put opširno izvješćuje o održanom Teološko-pastoralnom tjednu održanom ovaj tjedan u sjemeništu na zagreb. Šalati, na kojem je sudjelovao između 500 – 600 svećenika iz Hrvatske i BIH-e.

Pozivamo župljane da se pretplate na godišnju pretplatu bar za neke od naših katoličkih listova. Tako godišnja pretplata za tjednik „Glas Koncila“ je 364,00 kn; Liturgijsko-pastoralni list „Živo vrelo“ 169 kn i Kršćanska obiteljska revija „Kana“ (izlazi mjesečno) pretplata je 143 kn. Onaj tko želi može tražiti da mu se ti listovi dostave direktno na njegovu adresu ili ako hoće pribilježiti se u Župnom uredu preko kojeg će redovito dobivati određeni list.
Brojač posjete:
8121
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016