ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Započela korizmena obnova u Župi Otočac
d5
Dana, 26.veljače, večernjom Misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, s početkom u 18 sati, započela je četverodnevna korizmena duhovna obnova. Svečanu svetu Misu predslavio je svećenik družbe Presvetog Srca Isusova o.Zvonko Šeremet, pučki misionar iz Osijeka, uz suslavitelje mons.mr.Tomislava Šporčića generalnog vikara biskupije, dekana i župnika u Otočcu te don Juru Ladišića pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

Na početku svete Mise župnik mons.Šporčić pozdravio je o.Šeremet i zahvalio mu što se odazvao pozivu u našu župnu zajednicu na ovu korizmenu duhovnu obnovu, a vlč. Šeremet je kazao kako će boravkom u našoj župnoj crkvi govoriti kao pučki misionar jer nikada nije bio župnik, uvijek misionar koji navješta Isusa Krista. To mora biti čovjek molitve i čovjek predanja Bogu. Svatko od nas mora voliti Crkvu, mi se s Crkvom ponosimo,a ja sam došao da doživite obraćenje i živoga Boga kazao je o.Zvonko Šeremet.
d3
U svojoj dugoj i nadahnutoj propovijedi o.Zvonko govorio je o značenju i vrijednosti svete Mise., te kazao kako nerazumjevanje Mise česti je razlog nedolaska vjervika u Crkvu. Preduvjet za primanje milosti i preobrazbe čovjeka i svijeta je razumjevanje Mise. Ako se to ne dogodi, prijeti rutina, običaj, dužnost, prisila a to nije dobro. Poneki znaju reći "Misa je dosadna !" Na Misu ne idemo radi zabave, već radi molitve, ne radi onoga što naše oči vide, nego radi onoga što nevidimo, a vjerujemo. Na Misu ne idemo radi zabave, radi svećenika ili karizmatika, radi osobne promocije, mi nismo važni Bog je bitan. Ako dolaziš žalostan i odlaziš s Mise potišten znači nisi doživio Boga. Na Misu dolazimo radi Isusa Krista. Domaćin na Misi je Isus Krist, a svećenik je prinositelj žrtve i dijelitelj Isusova otajstva. Misa je u prvom redu žrtva, a onda slavlje, ali dostojanstveno slavlje, blagovanje Krista s kojim se sjedinjujemo, a to zahtjeva sabranost, poniznost, osjećaj griješnosti i duboku zahvalnost. Boga se ne može upoznati teroretski , u pričama, na Misi blagujemo hranu, samoga Krista, ali kako: iz običaja ili s zahvalnošću ? S namjerom da budemo kao On, misliti kao Krist, govoriti, činiti. Klanjajmo mu se, učimo biti ponizni i poslušni Njogovoj Rijči, On je primjer savršene ljubavi, naziva nas prijateljima i u ljubavi ide do kraja - daje samoga sebe, daje nam snagu za svjedočenje - kazao je o.Šeremet.

Dalje je propovjednik protumačio Misu u pet koraka: Uvodni obredi, Službu Riječi, Euharistijsku službu, Pretvorbu i Pričest. U svojoj propovijedi o.Zvonko kazao je kako je krizmanik Kristov vojnik, kako vjera nije privatna stavr, kako je grijeh smeće i treba se ispovijediti da čovjek miriše.Danas nije popularno biti kršćanin, zbog toga su pojedinci ismijavani i izrugivani. Ako Bog nije u našem životu mi smo mrtvaci. Kakva je naša vjera ako u RH imamo 50% rastavljenih brakova, u Istri 70% , dali se stidimo naše vjere. Uronimo u otajstvo predajmo cijeloga sebe Bogu. Svi prolazimo kroz krize. Ja sam došao k vama ostaviti svoje srce da odete radosni s ove svete Mise - kazao je o.Šeremet.
d4
Euharistijsko slavlje animirao je dječi crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

Poslije svete Mise župnik Šporčić i o.Šeremet ostali su u kraćem razgovoru s roditeljima djece od I.do III.razreda prvopričesnika u crkvi.
d7
Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mijesta, a poneki su i stajali kako bi čuli reči propovjednika.
d2
Brojač posjete:
30337
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016