Završila korizmena duhovna obnova
d3
U nedjelju, 1.ožujka, u našoj župnoj crkvi završila je četverodnevna korizmena duhovna obnova koju je vodio pater Zvonko Šeremet pučki misionar iz Požeških Sesveta, svećenik družbe Srca Isusova.

Svete Mise u 9 i 11 sati predvodio je o.Šeremet, a obje su bile dobro posjećene iako se poslijepodne u 14 sati hodočastilo na Udbinu, naš Otočki dekanat redovito hodočasti na II. korizmenu nedjelju.

U 11 sati u svojoj propovijedi p.Šeremet je kazao kako je lijepo u Crkvi vidjeti veliki broj muškaraca, majke su većinom redovite ali muževi su bitni za opstanak Crkve.Čovjek u Crkvi susreće živoga Boga, ne budimo sebični, bahati, oprostimo drugima, budimo prijatelji cijeloga svijeta. Ne budite tvrdoga srca. Crkva nema tajnu policiju da bi nekoga dovodila na Misu, Bog voli malene i ponizne. Mi smo samo prah zemaljski, mi nismo slučajno došli na ovaj svijet, vjerujte u moć molitve. S Bogom je moguće sve, molite i otvorite srca. Mi kršćani u svijet nosimo radost i optimizam. Ličani su dobri ljudi i imaju veliko srce - kazao je pater Zvonko.

Vama je Bog dao potencijal, vaši su prodjedovi bili dobri ljudi. Moramo naučiti moliti. Poštujte vaše svećenike, oni su od Boga blagoslovljeni, slušajte svećenike. Mi kršćani uvjek moramo vjerovati u Božje Riječi, ako se uzdamo u Boga sve možemo, onda smo čvrsti. Imajte srce koje je otvoreno i opraštajte jedni drugima. Imajmo snage oprostiti jedni drugima i ispričati se djetetu i majci, suprugu i ocu. Lako je osuđivati i mrziti, treba reći istinu i upozoriti na zlo. Kršćanin mora puno raditi, biti pravedan, što više dajete više će vam se vratiti. Nemojte misliti ako imate novca da ste bolji vjernici, sirotinja rađa djecu. Moramo mijenjati mantalitet. Najveći grijeh ovoga svijeta je biti sam, više poštovanja, više vjere u budućnosti s Bogom. Kakav je to kršćanin koji stalno ima spuštenu glavu, koji nije radostan. Učinite nešto za drugoga, mislite malo na siromaha - zaključio je p.Šeremet.
d1
Na kraju svete Mise župnik mons.Tomislav Šporčić zahvalio je o.Zvonku Šeremetu na dolasku u našu župu, na četiri dana lijepog druženja s vjernicima te darovao p.Zvonka s našim godišnjakom "Vrilo 2015", knjigom biskupa Bogovića "Lika i njezina Crkva u prošlosti i sadašnjosti" te bocom rakije iz svetišta Majke Božje s Krasna.
d2
Pater Zvonko na kraju je kazao kako je ovo prva župa u Lici gdje je gostovao, kako mu je drago što su vjernici otvoreni, te da su njegovi korjeni Lički jer mu je majka rodom iz Boričevca. Pater Zvonko je poručio svima u Crkvi da redovito dolaze na svete Mise, budu redoviti u Crkvi, i budu snažni ljudi.
Brojač posjete:
129634
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016