ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
korizma3
Otočac, 22. ožujka 2015. – V. korizmena nedjelja – Župni oglasi

Danas je peta korizmena nedjelja. Iduća nedjelja je već nedjelja muke Gospodnje ili Cvjetnica.
---------------------------

Sutra u tijeku prije podneva posjećivat ćemo bolesnike u njihovim kućama. Molimo da se jave oni ili ukućani na telefon ili osobno. Jednostavnije je telefonom.
---------------------------

U srijedu 25.ov. je blagdan Gospodinova naviještenja – Blagovijest. Sv. Misa bit će u crkvi Majke Božje u Poljicima u 11 sati. Neće biti ovdje večernje mise jer župnik mora poći u Gospićku katedralu gdje je proslava zaštitnice katedrale – Blagovijest.

Druge dane u ovom tjednu sv. Mise bit će 18,30 da župnik Otočki može sudjelovati na ispovijedima u okolnim župama.
----------------------------

Ovaj tjedan u župama našeg dekanata priređuju se Pokornička bogoslužja i slave se sakrament pokore, ispovijedi i pomirenja. Koji dan je u kojoj župi ispovijedanje objavili smo u našoj prošloj emisiji, a župnici će sigurno danas, svaki i u svojoj župi naglasiti i ponoviti i najuljudnije pozvati svoje župljane da dođu na ta slavlja i korizmeno-uskrsnu ispovijed .

U Otočcu će to biti u petak s početkom Pokorničkog bogoslužja u 17,30 sati
Na sv. Misu u 11 sati danas smo posebno pozvali roditelje naših ovogodišnjih krizmanika. Nakon sv. Mise njima ćemo za njihove obitelji podijeliti Vodič za sakrament krizme. U tom Vodiču je napisano od strane raznih stručnjaka na sažeti način sve najvažnije o ovom sakramentu, o njegovim biblijskim temeljima, o ulozi Duha Svetoga u povijesti spasenja i životu pojedinaca. Posebna pozornost posvećena je učincima ovog sakramenta i poslanju koje iz njega proizlazi. Donesene je i problem čestoga udaljavanja krizmanih osoba iz svoje župe. Napomenuto je liturgijsko i obiteljsko slavlje,načela za izbor kumova i problem darivanja te upute o odijevanju. Ovaj Vodič zaista dobro dolazi čitavoj obitelji svakog krizmanika.
-----------------------------

U nedjelju, 19. travnja u svetištu Gospe Trsatske susret je hrv. katoličkih obitelji – Pozivamo sve naše obitelji da pođu na ovaj susret. Polazit će se u 7 sati ujutro ispred župne crkve. Cijena povratne karte je 60 kn. Ako ide obitelj s djecom onda za djecu nećemo naplaćivati kartu.
Brojač posjete:
31582
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016