ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Raspored bogoslužja - Veliki tjedan
veliki_tjedan
Na Cvjetnicu bogoslužja su naglašena s posebnim sadržajima. A to je blagoslov grančica, procesija i čitanjem muke Gospodina našega Isusa Krista. Ove godine čita se tekst muke iz evanđelja po Marku. S ovom nedjeljom ulazimo u Veliki ili Sveti tjedan u kojem je i Sveto trodnevlje. Mise i obredi Velikog tjedana su u 18,30 sati. Danas je Svjetski dan mladih. Pozivamo sve mlade da sudjeluju na današnjim bogoslužjima. A poslije podne u 5 sati je Pobožnost Križnog puta na Fortici koji će predvoditi mladi te je u 18,30 sv. Misa u župnoj crkvi gdje će pjevati mladi i nakon mise imat će druženje u župnoj dvorani
---------------------

Na Veliku srijedu svećenici zajedno s biskupom u Gospićkoj katedrali slave misu posvete ulja (krizme i bolesničkog) te župe predaju darove za Karitas koji su se prikupili u tijeku korizme. Oni koji kane još u tome sudjelovati neka predaju u župni ured prije sutra ili u utorak kako bi se sve zajedno to moglo predati.
----------------------

Na posebni način naglašavamo dane sv. Trodnevlja: Veliki četvrtak – Dan ustanove euharistije – Misa Večere Gospodnje na kojoj imamo i obred pranja nogu „apostolima“ Djeca (vjeroučenici koji su u tijeku Korizme prikupljali darove u kutijicama neka ove večeri donesu i na te na prikazanje to prinesu na oltar) Molimo članove ŽPV-a da sudjeluju u obredu. Poslije mise je i ura klanjanja pred Presvetim.
----------------------

Na Veliki petak nema sv. Mise ali su Obredi Velikog petka u 18,30, a prije toga u 17 sati bit će pobožnost Križnog Puta na Fortici.
----------------------

Na Veliku subotu u tijeku dana nema u crkvi nikakvih zajedničkih pobožnosti nego se osobno dolazimo moliti kod Isusova groba. Bogoslužje Uskrsnog bdijenja započet će u 21,30 sati, i to na otvorenom pred crkvom gdje će se paliti Uskrsna svijeća na ognju u tu svrhu napaljen – kao simbol Krista Uskrsnuloga. Ovo bogoslužje je jedinstveno u jednoj crkveno-liturgijskoj godini. Ono ima četiri dijela: Blagoslov ognja i paljenje i hvalospjev uskrsnoj svijeći, služba Riječi, krsna služba i služba Euharistije. Na kraju je i blagoslov uskrsnih jela koje obitelji donašaju u ovoj noći ili ako je to nekom prikladnije na prvoj misi u 9 sati na Uskrs.
------------------------

Pozivamo sve da sudjeluju u svim danima Svetog trodnevlja na obredima i bogoslužju. Pozivamo naše mlade, djecu i vjeroučenike svih razreda, osobito prvopričesnike i krizmanike.
------------------------

Od četvrtaka do subote dajemo mogućnost ispovijedanja u župnoj crkvi, i to svaki dan.
Brojač posjete:
31419
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016