ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Iz Otočca 31 hodočasnik pješači na Trsat
h1
Dana, 16.ov. mj. grupa hodočasnika - pješaka slavila je sa župnikom mons.mr.Tomislavom Šporčićem i vlč. Jurom Ladišićem Sv. Misu prije polaska na put - hodočašće na Trsat gdje će se iduće subote i nedjelje održati susret hrvatskih katoličkih obitelji.

U hodočasničkoj grupi je 31 hodočasnika. Jedan dio njih pridružit će im se u tijeku dana. U homiliji koju je na sv. Misi održao župnik Šporčić istaknuo je tri točke koje treba imati svako hodočašće. To je polazak - cilj hodočašća i povratak. U polasku se razmišlja o Božoj riječi koja daje snagu na putu i oduševaljava na susret u svetištu. Svetiše je susret s Gospodinom kako u Njegovoj Riječi tko i u sakramentu Euharistije. Na povratku Gospodin daje i poziva na novo poslanje. Daje nove zadtke koje u rasvjetljeni njegovom milošću prihvaćamo. Zajedničko putovanje sprijateljuje i povezuje same hodočsnike ali uspostavlja nova poznanstva i susrete s mnogima na putu, svuda i u svakom slučaju dajemo svjedočanstvo svoje vjere.

Naši hodočasnici putuju tri dana. Prvu večer prenočit će na Krivom Putu (Podbilo), drugu večer u Triblju i treću na Trsatu u obližnjoj školi. Oni će sudjelovati uoči glavne svečanosti, u subotu navečer u procesiji od riječke katedrale trsatskim stubama do samog Svetišta gdje će biti svečana molitva večernje na kojoj će propovijedati biskup mons.dr.Mile Bogović.

U nedjelju predprogram prije sv. Mise počima u 10 sati. A sv. Misa je u 12 sati koju će predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons.Valter Župan, krčki biskup u miru. Na sv. Misi u prinosu darova obitelj Lončar iz Otočca prinosit će novčani dar biskupija Riječke metropolije za obitelji u potrebi.

Ostali hodočasnci iz Otočca idu autobusima u nedjelju ujutro u 7 sati koji kreću ispred župne crkve. Imamo popunjena tri velika autobusa. Preko dva autobusa je samo iz Otočca, a treći autobus je popunjen s vjernicima iz Švice i Brinja te nekoliko iz Lešća i Prozora.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
8117
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016