Permanentno obrazovanje za mlađe svećenike Riječke metropolije
s2
Dana, 20. travnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu započeo je dvotjedni program permanaentnog obrazovanja za svećenike Riječke metropolije. I to one koji su postali svećenici zadnjih 10 godina.

Prvo predavanje na tom programu danas je održao mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije. Tema predavanja je bila "Važnost svećeničkog zajedništva za svećenički život i službu prema crkvenim dokumentima". On se u svom predavanju posebno osvrnuo na dokumente koji izričnito govore o službi i životu prezbitera - svećenika. A o tome izričito govori "Direktorij za službu i život prezbitera " iz 1994. godine te Direktorij iz 2013. godine. Jedan i drugi dokumenat iznosi nauk crkve u tri dijela: I. Svećenički identitet; II. svećenikova duhovnost i 3. (Svećenikova) Trajna izgradnja.

Nakon predavanja produžilo se raspravom o mnogim pitanjima svećenikova života i djelovanja u našim prilikama. U raspravi je aktivno sudjelovao i riječki nadbiskup mons. dr.Ivan Devčić.

Nakon kraćeg odmora slijedila je sv. Misa koju je predvodio nadbiskup Devčić koji je održao i homiju. Čitvi program organizira i kordinira predstojnik Metropolijskog pastoralnog instituta vlč. Marijan Benković.
s1
Rasprava nakon predavanja mons.Tomislava Šporčića na permanentnom obrazovanju svećenika u Lovranu
m1
Brojač posjete:
129671
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016