Susret krizmanika, roditelja i kumova u Kuterevi i Krasnu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dana, 24. travnja o.g. u Krasnu i Kuterevu župnik vlč.Mario Vazgeč priredio je susret krizmanika, roditelja i kumova s predstavnikom Biskupije koju je zastupao mons. mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar. U Krasnu je 5 krizmanika a u Kuterevu 10. Svečanost krizme bit će u nedjelju, 26. travnja koju će predvoditi mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.

Nakon što je na današnjem susretu mons.Tomislav Šporčić razgovarao s krizmanicima te roditeljima i kumovima nastavio je s kratkom priprremom za sv. ispovijed te su on i župnik Vazgeč ispovijedili sve prisutne. Krizmanici su što se tiče znanja zaista lijepo pripremljeni. Vjerujemo da je to tako i pod drugim vidovima vjerničkog pristupanja sakramentima.

Svima, kako mladima tako i starijima u ovoj prigodi mons.Šporčić je protumačio kako često treba pristupiti ispovijedi. Pozvao ih da u načelu svaki put kad su kod mise da je vjernik pozvan da se i pričesti. No, može koji put biti tako da je to gotovo nemoguće. Vjernik se može osjećati previše slabim i grešnim. Stoga će počekati da prije nego ide na pričest prisutupi sv ispovijedi. Dobra ispovijed i redovito pristupanje sv. pričesti, redovita molitva i nedjeljna sv. Misa je ono je kao neka normala za kršćanski život. To čini čovjeka raspoloživim prema svemu što je vjerničko. Svi prisutni su pozorno slušali i s radošću odgovarali na svako postavljeno pitanje. Svim krizmanicima, roditeljima i kumovima u Krasnu i Kuterevu iduće nedjelje želimo dobro vjerničko raspoloženje, obilje Božje mislosti i dara Duha Svetoga.

Svima, osobito krizmanicima izražavamo svoje čestitke.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U prve dvije klupe pet je krizmanika župe Krasno. Drugo su roditelji i kumovi. I oni su pražljivo slušali paianja i odgovore. Na neka pitanja su jasno i odvažno odgovarali.
Brojač posjete:
133225
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016