Otočki vatrogasci slavili svetu Misu u župnoj crkvi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dana, 4. svibnja 2015. spomendan je Sv. Florijana, mučenika - zaštitnika vatrogasaca. Stoga su ovih dana vatrogasci o čitvoj Hrvatskoj slavili na različite načine svoga zaštitnika. U Otočcu je prošle subote, 2. svibnja u Otočcu bio susret više Društava DVD-a.Tada su imali polaganje vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima, svoju skupštinu i drugo što je predviđeno kod takvih susreta.

Jučer su zajedno s ostalim vjernicima Otočca slavili Sv. Misu. Misu je predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić, a koncelebrirali su: vlč. Jure Ladišić i mons. dr. Milan Šimunović, koji je nakon evanđelja održao sadržajnu propovijed.

Župnik je pozdravio vatragasce i zahvalio im za višestruku suradnju kod raznih crkvenih svečanosti. Uskoro će i Svetkovina Tijelova kad oni redovito sudjeluju. On ih je pozvao i na sudjelovanje u liturgiji i službi riječi kod sprovoda gdje se i oni češće nađu. Uniformiranost ne bi smjela biti smetnja da se aktivno uključi u cjelokupni obred koji predvodi svećenik. Dobrim dijelom to se i čini: No, možda bi o svemu tome trebalo više razgovarati, pojaašnjavati određene situacije u kojima se može naći.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nakon Mise u župnoj crkvi nastavilo se s kratkim ali i vrlo dinamičnim i raspolooženim druženjem u župnoj dvorani.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na misi s vatrogascima radosno su pjevale ove vjeroučenice - pjevačice predvođene č.s. Ljubomirom
Brojač posjete:
129633
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016