ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
d1
OTOČAC, 24. svibnja 2015. – SVETKOVINA DUHOVA – Župni oglasi
Sutra je duhovski ponedjeljak te spomendan Majke Crkve. Sv. Misa u 11 sati bit će u crkvi Majke Božje u Poljicima. Navečer neće biti sv. Mise jer svećenici idu u Gospić na svečanu misu proslave 15. godišnjice proglašenja Gospićko-senjske biskupije. Preporučamo da se dođe na ovaj dan i blagdan u ovu crkvu Bl. Dj. Marije. Ovo je njezin blagdan. Nalazimo se još u mjesecu svibnju pa je zgodno da bar jedan dan u ovom mjesecu imamo misu u ovoj crkvi.

U petak u 17 sati roditelji i kumovi naših krizmanika trebaju doći na Pokorničko bogoslužje koje će predvoditi mons. dr. Milan Šimunović te nakon toga pristupiti sakramentu ispovijedi oni koji za to imaju uvjete. Krizmanici će doći na susret s predstavnikom biskupije i ispovijed u subotu u 8 sati. Svaki sakrament posebno sakramenti kršć. Inicijacije osim u župnoj zajednici trebaju se slaviti u obitelji. Treba ga slaviti cjelokupna. Misli se na duhovno slavlje. Prema tome roditelji su prvenstveno pozvani da se uključe na to sakramentom pomirenja i pričesti.

U nedjelju –Svetkovina Presvetog Trojstva – zaštitnik naše župe. Sv. Mise u 9, 11 i 18,30 sati. S misom u 11 sati je svečanost podjeljivanja Sv. Potvrde što će je predvoditi biskup mons. Mile Bogović, a Sv. Mise u 9 i u 18,30 predvodit će mons. dr. Milan Šimunović. Na misi u 18,30 pjevat će mješoviti Zbor župne i katedralne crkve iz Gospića pod vodstvom vlč. Josipa Šimatovića. Poslije mise izvest će Koncert duhovnih pjesama. Iako će mnoge obitelji biti obuzete krizmom, raznim čašćenjem, no ipak Vas pozivamo da Vi koji nemate svečanost krizme da nastojite doći na večernju misu ovu misu i koncert.

Drugi četvrtak, 5. lipnja je svetkovna Tijelova. Svečana Sv. Misa s procesijom bit će u 10 sati i navečer u 18,30 s. U procesiji će sudjelovati krizmanici u svojim krizmaničkim odorama i prvopričesnici u svojima. Ovo zapovijedani blagdan Crkve a još je k tome i državni blagdan. S tim nam je olakšano doći. Sa sudjelovanjem u procesiji dajemo i javno svjedočanstvo vjere. Pokažimo i našim mladima manifestaciju vjere. Na svečanoj misi i procesiji u 10 sati sudjelovat će i hodočasnici iz Zagreba s voditeljem fra o. Jaroslavom Frkinom.

Brojač posjete:
2632555
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016