ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne obavijesti i najave
crkva
Otočac, 31. svibnja 2015. – Svetkovina Presvetog Trojstva –Svečanost podjeljivanja Sv. Potvde

Danas ( nedjelja 31.svibnja ) je svetkovina – najveće kršćanske tajne Presvetog Trojstva. To je velika svetkovina za svu Crkvu i svakog kršćanina. To je ono najprepoznatljivije za naš kršćane. No, to je posebno važan blagdan za nas koji imamo i župne crkve posvećene Presvetom Trojstvu, kao što je to i za župu Otočac.

Sv. Mise imamo u 9, 11 i 18,30 sati. Na misi u 9 sati s nama će sudjelovati i članovi Zavičajne udruge „Gacka“ iz Bizovca. U 11 sati je i svečanost podjeljivanja Sv. Potvrde, koju predvodi naš biskup mons. dr. Mile Bogović. Krizmanici trebaju doći sa svojim kumovima u župno dvorište u 10,30. Misa u 11 sati prenosit će se na Hrv. Radio Otočcu. Prvopričesnici neka dođu na misu u 9 sati.

Navečer u 18,30 sv. Na sv. Misi pjevat će mješoviti zbor Gospićke katedrale pod vodstvom vlč. Josipa Šimatovića. Oni će i nakon sv. Mise izvesti i kraći koncert.

U četvrtak, 4. ov. mj. Je svetkovina Tijelova. To je i državni blagdan. Sv. Misu i tijelovsku procesiju imat ćemo u 10 sati. Na misi će sudjelovati u svojim krizmaničkim haljinama krizmanici i prvopričesnici koji će se iduće nedjelje prvi put pričestiti. Na ovoj svečanosti sudjelovat će i članovi DVD-e glazbe po vodstvom g. Marinka Krmeca. A pridružit će nam se i pedesetak vjernika iz Zagreba sa svojim župnikom fra o. Vatroslavom Frkinom.

U nedjelju imamo svečanost Prve pričesti. Prvopričesnici neka dođu s svojim roditeljima po haljinice u ponedjeljak na kraju sv. Mise.

U petak, 5. lipnja u 17,30 sati roditelji prvopričesnika neka dođu na sv. Ispovijed. A prvopričesnici će se ispovijedati u subotu u 9 sati.

Naši radovi oko crkve se nastavljaju i kako svaki župljanin Otočca može vidjeti puno je toga učinjeno, ali i predstoji dosta toga.

U petak, 19. lipnja o. g. u 19 sati počet ćemo s II. turnusom ovogodišnjih Tečajeva o braku za zaručnike koji se kane vjenčati u ovoj i prvom dijelu druge (2016/ godine. Molimo da se pridruže ovom Tečaju.
Brojač posjete:
31465
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016