Župne obavijesti
pisanje-pisama
Otočac, 7. lipnja 2015. – X-nedjelja kroz godinu – Danas je u našoj župi Presvetog Trojstva u Otočcu svečanost Prve pričesti, i to na sv. Misi u 11 sati.

Svi prvopričesnici sa svojim roditeljima neka se okupljaju u župnom dvorištu počevši od 10,30 do 10,45 s. Pet minuta prije 11 krenut će se procesijom prvopričesnika u župnu crkvu. Misu će predvoditi Župnik, a pjevat će župni zbor, a dio pjesama pjevat će sami prvopričesnici. Molimo roditelje, krsne kumove i te rodbinu i prijatelje da na vrijeme dođu u crkvu i sudjeluju cjelovito u ovoj svečanosti.
Nakon što smo prošle nedjelje (na Presveto Trojstvo) imali svečanost podjeljivanja Sv. Potvrde slijedi danas ova svečanost. Krizmanici danas neka dođu na misu u 9 sati. Molimo prvopričesnike da redovito dolaze na nedjeljnu sv. Misu i poslije ove svečanosti. Ovaj tjedan je posljednji za ovu školsku godinu kad učenici idu u školu. I ovaj naglašavamo da vjernik svoje nedjeljne obaveze vrši i za vrijeme praznika. U tom smislu sa školskim praznicima ništa se u tom vidu ne mijenja. Mi smo jednako vjernici
U svakom vremenu.
--------------------------

U Ponedjeljak je Sv. Medardo, u utorak je Sv. Efrem, u četvrtak je sv. Barnaba, a u petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Taj blagdan posebno proslavljaju redovnice – časne sestre Presv. Srca Isusova koje djeluju i u našoj župi. Sv. Misa bit će navečer u 18,30 sati. Prije sv. Mise bit će prigoda za sv. Ispovijed.

U subotu je Srce Marijino i ujedno blagdan Sv. Antuna Padovanskog. Sv. Antun posebno se proslavlja u župnoj crkvi u Krasnu i u župi Letinac gdje su župne crkve posvećene sv. Antunu. U našoj župnoj crkvi imamo pokrajini oltar Sv. Ante. Kod nas će sv. Misa biti u 18,30 . Na tu sv. Misu posebno su pozvani članovi Molitvenih zajednica župa Otočkog dekanata s kojima poslije mise imamo i posebni susret i pobožnost.
--------------------------
U petak, 19. ov. u Otočcu počinjemo s Tečajem o braku za zaručnike župa Otočkog dekanata. Molimo sve zaručnike koji se kane vjenčati u ovoj ili u prvom dijelu iduće godine da se prijave kod svojih župnika i voditelju Tečaja u Otočcu mons. Tomislava Šporčiću i sudjeluju na Tečaju.
---------------------------

Iduće nedjelje u 9 sati pozivamo da prvopričesnici dođu na sv. Misu. Pod misom ćemo imati primanje novih ministranata. To će uglavnom biti oni dječaci koji su se danas prvi put pričestili.
Brojač posjete:
132538
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016