Upriličeno primanje novih ministranata
ž1
Na 11. nedjelju kroz godinu, 14. lipnja o. g. na Sv. Misi u 9 sati bilo je svečano s brojnim župljanima na bogoslužju.

U homiliji je Župnik na temu evanđelja (prispodoba o posijanom sjemenu i o sjemenu gorušičinog zrna govorio je Božjem kraljevstvu posijano u ljudsko srce raste a da čovjek ne mora ali i ne može znati kako.
Potrebno je samo dozvoliti i dati uvjete da ono padne na pravo tlo. Ono će prije ili kasnije niknuti, izrasti i donijeti svoje plodove. Tako isto i zrno gorušice koje je najsitnije od svega sjemenja, koje je neznatno i gotovo nevidljivo, posijano raste i razvija do neslućenih visina. Bilo je vremena u povijesti spasenja kad je gledajući izvana Crkva pa u svoje vrijeme i sam Isus doživljavao velike neuspjehe, kada je Crkva na svoj način gubila i u mnogim krajevima gotovo i potpuno izumrla, dok je u drugim dijelovima zemaljske kugle i te kako cvala i razvijala se. Ni danas nije drugačije. Mi teško možemo analizirati sve uzroke ali smo pozvani da sijemo sjeme Riječi Božje. Suvremenom svijetu koji često ima stav odbijanja Božjem kraljevstvu kršćani se svjedočiti svoju vjeru u jednoga pravoga Boga, u katehezi s mladima treba upućivati na Krista i njegovo evanđelje. Potrebna je ustrajnost - strpljivost uz čvrstu vjeru da Bog daje da raste i onda kada to čovjek ne vidi.
ž2
Poslije homilije i ispovijesti vjere na ovoj se misi upriličilo primanje novih ministranata. Primljeno je 15 novih ministranata. Voditelj ministranata Marin Samaržija pripremio je nove kandidate, predstavio svakoga Župniku a Župnik je svakome stavio na ramena križ s ministrantskom vrpcom. Župnik je svima čestitao i pozvao da budu redoviti u vrijedni ministranti. I sve prisutne kako ministrante tako članove Dječjeg pjevačkog zbora te ostale prisutne učenike ali i starije da se u tijeku ljeta ne zaboravi i
olako ne ispušta sudjelovanje na nedjeljnim sv. Misama.
ž3
Pjevačice Dječjeg pjevačkog zbora po običaju s radošću pjevaju.
ž4
Ministranti na svojem mjestu oko oltara.
ž5
Sudionici na Sv. Misi u 9 sati - uglavnom djeca sa svojim roditeljima.
Brojač posjete:
1836884
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016