ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Zahvalno bogoslužje djece Osnovne škole u Otočcu
c1
Zadnjeg dana škole ( 16.lipnja ) su učenici, učitelji i nastavnici Osnovne škole u Otočcu prvi sat nastave došli u župnu crkvu te pod vodstvom župnika mons. Tomislava Šporčića slavili zahvalno bogoslužje povodom završetka školske godine 2014/15. Nakon pročitanog prvog čitanja, pripjevnog psalma " Vječna je ljubav njegova", a pjevala ga je prvopričesnica Bernarda Zoričić. Nakon evanđelja župnik je održao kratku homiliju.

U homiliji je istaknuo potrebu zahvaljivanja kao odraz snage vjere u Boga Svemogućega. On je za čovjeka stvorio čitavi svemir i sve postojeće. Čovjek je samo jedna mala točka kojoj je sve drugo podložio. Bog je i onda kad je čovjek sagriješio i odmetnuo se od Boga iskazao čovjeku neizmjernu ljubav poslavši Sina svoga - Isusa Krista da čovjeka spasi. MI se moramo češće povući u "osamu" s Gospodinom da mu posebno zahvalimo. Da budemo svjesni sami sebe, a posebno Božje ljubavi. Euharistija je najveći susret kojeg ne smijemo izostavljati u tijeku radne godine niti u tijeku odmora.

Prvo bogoslužje danas bilo je u 8,15 a drugo u 13,45. Na jednom i drugom sudjelovala je ravnateljica Renata Hodak. Pjevanje na jednom i drugom bogoslužju je predvodio Dječji zbor pod vodstvom Gabrijele Degoricija i s. Ljubomire Lešić. Mali zbor na jutarnjem bogoslužju otpjevao je na zborni način pjesmu "Danas smo sretni". Bogoslužja gledajući u cjelini bila su lijepa, pažljivo saslušana s velikim sudjelovanjem.

Na kraju jednog i drugo bogoslužja nastavnici su s ravnateljicom bili pozvani na kratko počašćenje kod Župnika.
Brojač posjete:
31968
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016