ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
m1
Otočac, 12. srpnja 2015. – XV. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je Majka Božja Bistrička. U srijedu je Sv. Bonaventura i u četvrtak je Gospa Karmelska. Kako nam je poznato ovaj spomendan B. D. Marije slavi se posebno u župi Kuterevo i to kao zaštitnica župne crkve. Sv. Mise bit će prije podne u 11 sati i poslije podne u 18 sati.

Ovaj spomendan slavi se i u župi Ramljane kao suzaštitnica župe.

I mi u Otočcu imamo pokrajni oltar Gospe Karmelske. Sv. Misu imat ćemo u 9 sati prije podne.

Ovaj blagdan posebno svečano slavi se u Senju gdje se u senjskoj katedrali nalazi kip Gospe Karmelske – tzv. Majke Božje Ribarske. Svečana misa u Senju je u 18,30 nakon koje slijedi svečana procesija po čitavom Gradu uz narodne nošnje i DVD-a glazbu. Misu će predvoditi biskup mons. dr. Mile Bogović uz asistenciju članova Senjskog Kaptola (kanonika) i drugih svećenika. Ovaj blagdan je na svoj način najava i pred priprema za najveći Marijanski blagdan – svetkovinu Uznesenja Bl. Dj. Marije ili Velike Gospe koji nam dolazi taman mjesec dana kasnije. U svakom slučaju u ovim ljetnim mjesecima vjernici se okupljaju što u većim ili manjim svetištima. A Marijanska svetišta su redovito najposjećenija. Hodočasti se pomoću raznih prijevoznih sredstava ali i pješice. Nakon što su takva gotovo iščeznula zadnjih godina postaju sve popularnija i masovnija. Ima tome više razloga. No, sigurno je i onaj koji prije svega uključuje žrtvu i pokoru. Hodočašća se kroz povijest mogu pratiti još od praoca naše vjere – Abrahama kroz vjekove. Čovjek se, u stvari, pojavljuje u svojoj vjekovnoj povijesti kao homo viator, putnik željan novih obzorja, gladan mira i pravednosti, tražitelj istine, željan ljubavi, otvoren apsolutnome i neizmjernome. „Svjetlo Evanđelja vodi kršćane da u ovim pojavama suvremene civilizacije otkriju nove „aeropage“ na kojima će naviještati spasenje i otkriti znakove tjeskobe koja vodi srca u Očev dom“ (papa Ivan Pavao II.)

Od T i s k a ovaj put Vam posebno prikazujemo mjesečnik „Glasnik Srca Isusova i Marijina“.Mi ga u našoj župi redovito naručujemo 5 primjeraka. Redovito ih vjernici uzmu s našeg stola za tisak. Nadamo se da ih i čitaju, bar oni koji ih uzmu. Glasnik izlazi svaki mjesec. Za srpanj i kolovoz izišao je kao dvobroj. U njemu se donose teme: Papa u Sarajevu, Svjetla iz prošlosti i budućnosti: Riječ je o dvije velike obljetnice, i to o 70. Obljetnici završetka II. Svjetskog rata i 20. Godišnjici redarstvene akcije Oluje. Mediji i mi u njima. O tome svoju kritičku i vrlo odmjerenu prosudbu daje pater Volenika
Slijedi rubrika: „Posvećeni život“ , tko je moj bližnji, Posebno je zanimljiva rubrika „Pedagoški poticaji. Zamke odrastanja u digitalnom vremenu. Mišljenje da je obavljanje više zadataka odjednom poželjno, pohvalno i znak sposobnosti i snalažljivosti – gruba je zabluda. Rubrika „U viru života“ ispunjena je u odnosu na Dan domovinske zahvalnosti u prigodi 20. Obljetnice Oluje. Višestruka pobjeda zalog je za budućnost prema kojoj moramo težiti božanskim gledanjem na ostvarenje koje je više dar nego zasluga.
Brojač posjete:
31546
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016